accreditatiepunten
in aanvraag

Masterclass voeding melkgeit

  12 december 2023  in Royal GD te Deventer

Het maagdarmkanaal verandert drastisch bij de ontwikkeling van zogend lam naar herkauwende melkgeit. In deze masterclass voor dierenartsen, veehouders en voerspecialisten gaan dierenarts Eveline Dijkstra en Patholoog Liesbeth Harkema van GD dieper in op deze belangrijke transformatie van het maagdarmkanaal. Daarbij richten we ons op de normale anatomie en daarnaast voedinggerelateerde afwijkingen die we veel […]


Inschrijven voor dit evenement

Het maagdarmkanaal verandert drastisch bij de ontwikkeling van zogend lam naar herkauwende melkgeit. In deze masterclass voor dierenartsen, veehouders en voerspecialisten gaan dierenarts Eveline Dijkstra en Patholoog Liesbeth Harkema van GD dieper in op deze belangrijke transformatie van het maagdarmkanaal. Daarbij richten we ons op de normale anatomie en daarnaast voedinggerelateerde afwijkingen die we veel in de praktijk bij Nederlandse geitenbedrijven tegenkomen. Denk aan bijvoorbeeld pensverzuring of afwijkende ontwikkelingen van voormagen bij jonge lammeren. Ook gaan we in op verstoringen door te hoge kopergehalten en op diarree bij volwassen melkgeiten.

De masterclass besteedt aandacht aan de vraag hoe pathologisch onderzoek kan ondersteunen bij maagdarm-gerelateerde problematiek. Je krijgt een uniek inkijkje in het pathologisch onderzoek van GD dankzij een live demonstratie in de sectiezaal. Een mooie kans om mee te kijken met de werkwijze van een patholoog en casussen samen verder uit te werken. Jaarlijks behandelen pathologen bij GD bijna 1000 secties van kleine herkauwers. In deze masterclass spreek je de mensen die dagelijks met bedrijfsproblemen bezig zijn en ook de klinische beelden goed kennen.

Belangrijke informatie:

Datum
12 december 2023
Accreditatie punten
In aanvraag
Categorie
Cursus
Vakgebieden
Gezondheid en Welzijn
Doelgroep
Kleine Herkauwer