0 accreditatie
punten

NVWA Vets Online: als je verder wilt kijken!

  28 september 2023  in Online

NVWA Vets Online: als je verder wilt kijken! Wist je dat de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit een van de grootste werkgevers voor dierenartsen in Nederland is? Dat is ook niet zo vreemd. Want als Toezichthoudend Dierenarts (TDA) speel je een cruciale rol van betekenis in het dierenwelzijn en de humane behandeling van dieren in ons […]


Inschrijven voor dit evenement

NVWA Vets Online: als je verder wilt kijken!

Wist je dat de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit een van de grootste werkgevers voor dierenartsen in Nederland is? Dat is ook niet zo vreemd. Want als Toezichthoudend Dierenarts (TDA) speel je een cruciale rol van betekenis in het dierenwelzijn en de humane behandeling van dieren in ons land. En bovendien is werken bij de NVWA zeer veelzijdig!

Dierenwelzijn en diergezondheid

Voor een dierenarts zijn er verschillende mogelijkheden bij de NVWA. Sommige dierenartsen werken op Schiphol bij de import van honden, levende kreeften of siervissen. Anderen hebben een inspectiefunctie en zien toe op het welzijn van dieren aan het eind van hun leven in het slachthuis, of zien toe op de export van levende dieren, diergezondheid in het algemeen, bijvoorbeeld bij vogelgriep. Ze houden zich ook bezig met de papegaaienziekte bij mensen thuis (zoönose) en de voedselveiligheid van het vlees. Anderen hebben een functie die gericht is op de kwaliteitsborging van dierenartsen, weer anderen ontwikkelen richtlijnen voor infectieziektepreventie. Het zijn altijd dynamische en afwisselende functies.

Nieuwsgierig geworden?

Als je graag meer wilt weten over wat er allemaal mogelijk is bij de NVWA en je wilt graag waardevol werk voor de samenleving verrichten, meld je dan aan voor de online sessie NVWA Vets Online!

Programma van de avond

  • Onder leiding van een teamleider vertellen verschillende dierenartsen over hun werkzaamheden bij de NVWA.
  • Ook is er een recruiter aanwezig die alles vertelt over het werken bij de NVWA, zoals de interne opleiding en arbeidsvoorwaarden.
  • Er is ruim voldoende gelegenheid voor het stellen van vragen

Ja, ik kom

De eerstvolgende editie van NVWA Vets Online is op donderdagavond 28 september van 19.30 tot 21.30 uur via Microsoft Teams. Aanmelden kan door een e-mail te sturen naar evenementen@nvwa.nl. Daarna ontvang je meer informatie over dit online event.

Belangrijke informatie:

Datum
28 september 2023
Accreditatie punten
0 punten
Categorie
Online
Vakgebieden
Persoonlijke ontwikkeling
Doelgroep
Dierenarts