0 accreditatie
punten

Online ‘vier-uurtje’ over de wolf in Nederland

  25 mei 2023  in Online

De aanwezigheid van de wolf in ons land staat volop in de aandacht. De afgelopen jaren ontstonden er meer wolvenroedels- en paren. Er zijn inmiddels vier roedels in Nederland: in het gebied van de Noord-Veluwe, de Midden-Veluwe, Park de Hoge Veluwe en Zuidwest-Drenthe/Zuidoost-Fryslân. Veehouders in deze gebieden worden regelmatig geconfronteerd met aanvallen door de wolf. […]


Inschrijven voor dit evenement

De aanwezigheid van de wolf in ons land staat volop in de aandacht. De afgelopen jaren ontstonden er meer wolvenroedels- en paren. Er zijn inmiddels vier roedels in Nederland: in het gebied van de Noord-Veluwe, de Midden-Veluwe, Park de Hoge Veluwe en Zuidwest-Drenthe/Zuidoost-Fryslân. Veehouders in deze gebieden worden regelmatig geconfronteerd met aanvallen door de wolf. Om te zorgen dat gewonde dieren zo snel mogelijk behandeld kunnen worden, kan een dierenarts sinds begin dit jaar bij gewonde dieren DNA-monsters afnemen.

Ervaringen van dierenartsen

Dierenartsen Reinard Everts en Bernd Hietberg, beiden werkzaam in Drenthe, hebben regelmatig te maken met wolvenschade. Waar lopen ze tegenaan? Wie is waar verantwoordelijk voor? Wat moet je als dierenarts doen als je geconfronteerd wordt met wolvenschade? En welke stappen hebben dierenartsen in Drenthe al gezet?

Tijdens het ‘vier-uurtje’ op donderdag 25 mei van 16.00 uur – 16.45 uur vertellen ze erover. Ook kun je vragen stellen aan Bernd en Reinard.

Datum
Donderdag 25 mei 2023, van 16.00 uur tot 16.45 uur.

Voor wie?
Exclusief en gratis voor KNMvD-leden.

Sprekers
Reinard Everts en Bernd Hietberg.

Extra informatie
Maximaal 50 deelnemers.

Dit online vier-uurtje is via Microsoft Teams te volgen. Na inschrijving krijg je een paar dagen voor de bijeenkomst de deelnamelink.

Belangrijke informatie:

Datum
25 mei 2023
Accreditatie punten
0 punten