11 accreditatie
punten

Opname optimaliseren (2-daagse module incl. practicum voor paraveterinairen)

  22 mei 2024  in Vetami Trainingscentrum Laageinde 3 4013CT Kapel-Avezaath Nederland

Infuustherapie behoort steeds vaker bij de behandeling van opname patiënten. Voeding, correcties van zout tekorten, controle van ademhaling en pijn behoren er echter ook allemaal bij. En waar let je wel en niet op bij opname honden, katten en in een quarantaine? Naast al deze vragen waar antwoorden op komen ook ruim tijd voor oefenen […]


Inschrijven voor dit evenement

Infuustherapie behoort steeds vaker bij de behandeling van opname patiënten. Voeding, correcties van zout tekorten, controle van ademhaling en pijn behoren er echter ook allemaal bij. En waar let je wel en niet op bij opname honden, katten en in een quarantaine? Naast al deze vragen waar antwoorden op komen ook ruim tijd voor oefenen met fantomen voor IV-infuus plaatsen, neussonde plaatsen en urinekatheter bij een teef zetten.

Wat ga je leren?

Het leren bepalen hoeveel infuus er gegeven moet worden en wanneer er bijstelling moet plaats vinden. Het leren berekenen van correcties in de zoutbalans. Het verbeteren van de controle en leren waar op gelet moet worden bij opname patiënten. Kennisnemen van quarantaine en andere opname mogelijkheden. Leren plaatsen van IV-infuus, neussonde en urinekatheter bij de teef.
Als paraveterinair zelfstandig een opname leren beheren met monitoring en verzorging inclusief alles omtrent de vloeistof therapie. Dat is wat deze cursus je gaat brengen.

Steeds meer dieren krijgen tijdens de opname infuus. In veel gevallen wordt de hoeveelheid van een lijst afgelezen, maar om echt correct infuus beleid te geven moet je weten wat je aan het doen bent. Waar is infuusbeleid op gebaseerd? Hoe stel je het bij en waarom? Waar let je allemaal op en hoe noteer je het? Aan de hand van oefeningen wordt dit eigen gemaakt.

Dit is echter niet het enige wat er tijdens een opname gedaan moet worden. Dwangvoeding, mogelijk via een sonde behoort regelmatig tot 1 van de behandelingen. Hoe plaatst je deze en hoeveel voeding wordt er gegeven? Het geven van correcties in de zoutbalans en correctie van een suikertekort worden ook besproken. Daarnaast ook aandacht voor de benauwde patient en hoe pijn waar te nemen en te noteren op een score kaart.

Naast theorie gaan we ook praktisch aan de slag. Door de beschikking van 3 fantomen gaan we oefenen met het: IV-infuus; neussonde plaatsen en urinekatheter bij de teef zetten.

Een tweedaagse cursus voor de paraveterinair die regelmatig in de opname staat en de zorg verder wil verbeteren.

Belangrijke informatie:

Datum
22 mei 2024
Accreditatie punten
11 punten
Categorie
Cursus
Vakgebieden
Interne diergeneeskunde
Doelgroep
Gezelschapsdieren