2 accreditatie
punten

‘Signaleren verminderde dierzorg’ voor erfbetreders

  13 oktober 2021  in Zwolle

Het Vertrouwensloket Welzijn Landbouwhuisdieren en Agrivaknet nodigen u uit voor de verdiepingstraining:

‘Signaleren verminderde dierzorg’ voor erfbetreders’


Inschrijven voor dit evenement

‘Signaleren verminderde dierzorg’ voor erfbetreders


‘Hoe merk ik dat een veehouder mij om de tuin leidt?’, ‘Wie ben ik om iets te zeggen over de bedrijfsvoering van een ander?’, ‘Hoe ga je om met een veehouder die z’n hakken in het zand zet en niemand vertrouwt?’. Vragen die aan de orde komen tijdens de verdiepingstraining ‘Signaleren verminderde dierzorg’.

Verminderde dierzorg bespreekbaar maken is voor veel erfbetreders lastig. Daarom heeft het Vertrouwensloket Welzijn Landbouwhuisdieren in samenwerking met Agrivaknet deze training ontwikkeld. Trainer en Agricoach Lizanne Roeleven maakt je bewust hoe je veehouders herkent die dreigen in de problemen te komen. Tijdens de verdiepingstraining deel je ervaringen, doe je rollenspellen en leer je gespreks- en luistertechnieken. Met behulp van praktijkvoorbeelden bespreek je: ‘wat zie ik, wat vind ik toelaatbaar, hoe zou ik kunnen handelen?’ Volgens deelnemers die deze training eerder hebben gevolgd, biedt het hen een extra dimensie op het eigen vakgebied.

Herkennen
Enkele reacties van erfbetreders die de training eerder volgden: ‘Verminderde zorg van dieren gaat ons allemaal aan en kan sluipend plaatsvinden. Wat mij betreft moet iedere erfbetreder zich afvragen of men hier voldoende vanaf weet om dit tijdig te herkennen.’ Een andere deelnemer gaf aan: ‘Een softe aanpak kan zorgen voor een keiharde verbetering. Twijfel je over een situatie op een boerenerf? Bel het Vertrouwensloket voor advies en overleg. Want boerenwelzijn = dierenwelzijn.’

Datum: woensdag 13 oktober 2021

Tijd: 9.30 – 12.30 uur

Locatie: LTO Noord, Zwartewaterallee 14, 8031 DX, Zwolle

Let op: deze bijeenkomst is 2,0 PE punten waard. Aandachtsgebied voor leden BAS-register: E1 Persoonlijke ontwikkeling van ondernemer en zijn bedrijf.

Kosten voor deelname bedragen € 130 (excl. BTW). Schrijf u voor 11 oktober 2021 in!

Nog vragen? Neem dan contact met ons op via secretariaat@agrivaknet.nl.

Belangrijke informatie:

Datum
13 oktober 2021
Accreditatie punten
2 punten
Categorie
Overig
Doelgroep
Landbouwhuisdieren