6.5 accreditatie
punten

SNIJDEN 2.0: Elektro- en laserchirurgie (incl. practicum)

  12 juni 2024  in Vetami Trainingscentrum Laageinde 3 4013CT Kapel-Avezaath Nederland

In veel klinieken is elektrische chirurgie niet meer weg te denken. Hierbij kun je denken aan elektrocoagulatie, vessel sealing, ultrasoon, laserchirurgie en cryochirurgie. Na een korte opfrissing van de werkingsprincipes van de verschillende mogelijkheden, worden de praktische toepassingen van diverse elektrische chirurgie besproken. Daarna gaat u zelf aan de slag tijdens het practicum met al […]


Inschrijven voor dit evenement

In veel klinieken is elektrische chirurgie niet meer weg te denken. Hierbij kun je denken aan elektrocoagulatie, vessel sealing, ultrasoon, laserchirurgie en cryochirurgie. Na een korte opfrissing van de werkingsprincipes van de verschillende mogelijkheden, worden de praktische toepassingen van diverse elektrische chirurgie besproken. Daarna gaat u zelf aan de slag tijdens het practicum met al deze vormen onder leiding van twee enthousiaste, ervaren docenten dr. Bart van Goethem, dipl ECVS en alombekende Joris de Swert. De kans om te oefenen met alle materialen en om een keuze te maken voor uw praktijk!

Wat ga je leren?

Electrochirurgie leren inzetten in de operatieve ingrepen De gebruiksdoeleinden van laserchirurgie, vessel sealing, ultrasoon en de ‘good old’ electrocoagulatie passeren de revue: wanneer gebruik je wat en hoe werkt het nou?

Het zelf leren werken met elektrische chirurgische modaliteiten.

Alle apparatuur voor het stelpen van bloedingen op 1 dag verzameld om zelf te leren gebruiken.

In veel klinieken is elektrochirurgie en elektrocoagulatie niet meer weg te denken. Na een korte opfrissing van natuurkunde (elektriciteit), principes van elektrochirurgie (weefseleffecten) worden praktische toepassingen van diverse elektro chirurgische instrumenten in de diergeneeskunde (monopolair, bipolair, bloedvatafdichting, ultrasoon, laser) besproken. Vessel healing en ultrasoon naast lasertherapie maken hun intrede in de praktijken. Wat kunnen we ermee, wanneer heeft het zin en wanneer niet? Na de theorie gaat u met alle vier technieken zelf oefenen. Tijdens de cursus is er een groot aanbod van de verschillende verkrijgbare apparaten aanwezig van betrouwbare leveranciers in de branche, zodat u zelf kunt ervaren wat voor u het beste werkt.

Belangrijke informatie:

Datum
12 juni 2024
Accreditatie punten
6.5 punten
Categorie
Cursus
Vakgebieden
Chirurgie
Doelgroep
Gezelschapsdieren