5.5 accreditatie
punten

Spoedchirurgie: praktische aanpak van spoedingrepen

  5 december 2023  in Vetami Trainingscentrum Laageinde 3 4013CT Kapel-Avezaath Nederland

In de spoed komen allerlei soorten patiënten in uw handen. Na stabilisatie en diagnostiek zijn er chirurgische ingrepen die geen afwachten dulden. In deze cursus leert u de spoedingrepen diagnosticeren en oplossen: wat, waar en wanneer? En wat voor tools hebben we nodig?


Inschrijven voor dit evenement
Wat ga je leren?

Aan bod komt wat je kan doen en wanneer je het beste de (be)handeling kan verrichten, om daarna spoedindicaties gefundeerd het hoofd te bieden
Krijg de spoedchirurgie zonder stress onder controle.

Spoedchirurgie is een noodzakelijk kwaad. Aandoeningen worden gediagnosticeerd en behoeven een acute aanpak. Kennis van de ziekte, de wijze van stabiliseren van de patiënt en techniek van de ingreep zijn niet alleen nodig om te zorgen dat de operatie een succes wordt, ook de postoperatieve zorg is essentieel. In deze dag zullen de meest voorkomende spoedingrepen aan bod komen. In het geval van trauma kan gedacht worden aan aanrijding, vallen van hoogte, bijttrauma, stoktrauma, wonden van verschillende oorzaken. Naast trauma zijn er ook ‘spontane’ levensbedreigende of acute aandoeningen, die reden geven om met spoed over te gaan tot chirurgie. Denk hierbij aan aandoeningen als ileus, hemoabdomen, torsio mesenterialis (partieel en totaal), pyometra, septische peritonitis en acute verlamming.

 

Belangrijke informatie:

Datum
5 december 2023
Accreditatie punten
5.5 punten
Categorie
Cursus
Vakgebieden
Chirurgie
Doelgroep
Gezelschapsdieren