38.5 accreditatie
punten

Surgery track: opleiding beginnende chirurg (5-daagse cursus)

  3 september 2024  in Vetami Trainingscentrum Laageinde 3 4013CT Kapel-Avezaath Nederland

In deze intensieve cursus ga je onder leiding van specialisten aan de slag om de chirurgie je eigen te maken. Vijf dagen zijn daarvoor uitgetrokken met tussen de periodes huiswerk om in te dienen. Het doel is om te zorgen dat je onbevreesd met goede bagage aan de slag kan met opereren. Ook leer je tijdens deze cursus collega’s kennen van andere klinieken. Samen kun je altijd meer dan alleen.


Inschrijven voor dit evenement

Tijdens deze 5-daagse cursus chirurgie zijn ook 2 avonden met interactief diner inbegrepen.

Wat ga je leren?

Dag 1 – Peri-operatieve proces, chirurgische principes, instrumentenleer en hechten

Dag 2 – Oncologische chirurgie, Wondbehandeling en Orthopedie. In de avond interactief diner waarbij je werkt aan je persoonlijke ontwikkeling

Dag 3 – Fractuur management, teen en staart amputatie, röntgendiagnostiek

Dag 4 – Maag-darm chirurgie. In de avond gezamenlijk diner

Dag 5 – Urologische en gynaecologische chirurgie
Gedurende deze opleiding beginnende chirurgie trainen wij je in 5 intensieve dagen om je te bekwamen in de chirurgie. Tussen de cursusdagen ga je aan de slag met praktische huiswerkopdrachten om deze opdrachten te bespreken en van elkaar te leren tijdens de volgende cursusdag(en).

Tijdens cursusdag 1 ga je onder leiding van specialist Bouvien Brocks, Dipl. ECVS aan de slag met het peri-operatieve proces, chirurgische principes, instrumentenleer en hechten. In de avond is er een interactieve diner waarbij je werkt aan je persoonlijke ontwikkeling onder leiding van Dr. Chantal Duijn.

Tijdens cursusdag 2 ga je onder leiding van specialist Bouvien Brocks, Dipl. ECVS en Anneleen Spillebeen, Dipl. ECVS aan de slag met Oncologische chirurgie, Wondbehandeling en Orthopedie.

Tijdens cursusdag 3 ga je onder leiding van specialist Bouvien Brocks, Dipl. ECVS en Anneleen Spillebeen, Dipl. ECVS aan de slag met Fractuurmanagement, teen en staart amputatie, röntgendiagnostiek.

Tijdens cursusdag 4 ga je onder leiding van specialist Bouvien Brocks, Dipl. ECVS en Ceriel Maas, Dipl. ECVS aan de slag met Maag-darm chirurgie. In de avond wordt er een gezamenlijk diner verzorgd.

Tijdens cursusdag 5 ga je onder leiding van specialist Bouvien Brocks, Dipl. ECVS en Ceriel Maas, Dipl. ECVS aan de slag met Urologische en gynaecologische chirurgie. In de middag wordt het examen afgenomen.

De cursusdata voor deze cursus zijn:
Dinsdag 3 september 2024
Woensdag 16 oktober 2024
Donderdag 17 oktober 2024
Donderdag 21 november 2024
Vrijdag 22 november 2024

Belangrijke informatie:

Datum
3 september 2024
Accreditatie punten
38.5 punten
Categorie
Cursus
Vakgebieden
Chirurgie
Doelgroep
Gezelschapsdieren