4.5 accreditatie
punten

Uiergezondheid in relatie tot AMS gebruik

  19 oktober 2020  in Zwolle

“Uiergezondheid in relatie tot AMS gebruik” heeft als doel om (melkvee)dierenartsen beter met de GEA dealers te laten samenwerken en van elkaar te begrijpen wat de mogelijkheden zijn om gezamenlijke klanten op een hoger niveau te krijgen.


Inschrijven voor dit evenement

GEA profileert zich nadrukkelijk op het gebied van uiergezondheid. Dat geldt zowel voor conventionele melksystemen als automatische melksystemen (AMS). Bij dezen nodigen wij u als dierenarts uit voor onze bijeenkomsten: “Uiergezondheid in relatie tot AMS gebruik” met oa als doel om u als dierenarts beter met de GEA dealers te laten samenwerken en van elkaar te begrijpen wat de mogelijkheden zijn om gezamenlijke klanten op een hoger niveau te krijgen. Deze worden op 19 en 20 oktober gehouden. Voor deze bijeenkomsten kunt u 4,5 accreditatiepunten verdienen.

Sprekers: Henk Hogeveen (WUR), Tom Kenkhuis (GEA NL), Jeroen Luiten (GEA NL)

Tijd: 9:00 – 15:30 uur

Programma:

9:00 Welkom en voorstelronde

9:30 Melktechniek van AMS merken in de markt (Jeroen Luiten)

Set-up van melktechniek toelichten

Voorbehandelen, nabehandelen, tussenspoelingen toelichten

10:30 NIEUW: Celgetalmonitoring per kwartier en droogzetten per kwartier toelichten (Jeroen Luiten)

11:00 Data tbv uiergezondheidsanalyse verkrijgen:

Uitleg en oefenen (analyseren en evalueren) met

AMS management-programma Dairy Robot menu (GEA’s management-programma)

FarmView (online live monitoringssysteem)

Aanwezige DairyManagementSupport verslag (Tom Kenkhuis)

12:15 Lunch (45 min)

13:15 Praktisch en veilig koeien selecteren en behandelen (creëren en toepassen selectiemogelijkheden)

13:45 Wereldwijde wetenschappelijke ontwikkelingen mbt AMS en uiergezondheid (Prof. Dr. Ir. Henk Hogeveen)

14:45 Toets met certificering van de behandelde onderwerpen

15:15 Rondvraag en afronding

Contactpersoon:  Jeroen Luiten, GEA Nederland, 06-29577033, jeroen.luiten@gea.com

Kosten: deelname is gratis

Er is ruimte voor maximaal 30 personen. De gangbare COVID-19 maatregelen worden in acht genomen.

Belangrijke informatie:

Datum
19 oktober 2020
Accreditatie punten
4.5 punten
Doelgroep
Rundvee