2 accreditatie
punten

Veterinaire ergonomie in de praktijk

  13 december 2021  in Online

De faculteit Diergeneeskunde en Dactari Dierenartsencooperatie bieden dierenartsen de mogelijkheid om aan te sluiten bij de terugkomdag van het extern onderwijs van Landbouwhuisdieren, waarin veterinaire ergonomie wordt behandeld.


Inschrijven voor dit evenement

Dierenartsen krijgen tijdens hun dagelijkse werkzaamheden veelvuldig te maken met situaties die kunnen leiden tot gezondheidsklachten. Uit onderzoeken (Stembert 2003, Loomans 2008) is bekend dat gezondheidsklachten een reëel en zeer frequent probleem vormen binnen de Nederlandse beroepsgroep. Vooral fysieke klachten (rug-, schouder-, nek- en knieklachten) laten de dierenarts besluiten zich uiteindelijk ziek te melden.

De faculteit Diergeneeskunde en Dactari Dierenartsencooperatie bieden dierenartsen de mogelijkheid om aan te sluiten bij de terugkomdag van het extern onderwijs van Landbouwhuisdieren, waarin veterinaire ergonomie wordt behandeld. Tijdens deze cursus kunnen dierenartsen en masterstudenten diergeneeskunde gezamenlijk werken aan ergonomiecasuïstiek. ​Een week van tevoren kunnen deelnemers een casus inleveren bij de docent; deze wordt besproken tijdens de online bijeenkomst.

Doelstellingen
Knelpunten signaleren op het gebied van houding en fysieke belasting die je als dierenarts tegenkomt in de praktijk.
Bewustwording van de eigen houding tijdens veterinaire werkzaamheden.

De bijeenkomst duurt van 15:00 tot 17:00. De voorbereiding duurt 15 minuten.

Voor deze cursus ontvangen dierenartsen 2 PE-accreditatiepunten en een certificaat van deelname.

Belangrijke informatie:

Datum
13 december 2021
Accreditatie punten
2 punten
Categorie
Online
Vakgebieden
Gezondheid en Welzijn
Doelgroep
Dierenarts