accreditatiepunten
in aanvraag

‘Wetlabs Embryoflush and -transfer of fresh and ICSI embryo’s’

  30 maart 2023  in Sinderen

Ter ere van de opening van onze nieuwe kliniek in Sinderen organiseert Repro Academy op donderdag 30 maart 2023 een extra seminar met wet labs voor paardendierenartsen. Een team van ervaren en gespecialiseerde dierenartsen leert ons die dag alles over embryotransplantatie en ICSI embryo’s. Voor de presentaties en de lunch zijn we te gast bij de Koffieboerderij “Groot Nibbelink” aan de Nibbelinklaan 12 in Sinderen. Na de lunch gaan we voor de wet labs naar de nieuwe praktijkruimte van Voortplantingspraktijk Paard aan de Scholtenweg 1 in Sinderen.


Inschrijven voor dit evenement

Dr. Anthony Claes, teamleider en assistent professor van de voortplanting van het paard aan de Universiteit van Utrecht, vertelt ons alles over embryotransplantatie in de praktijk. Hierbij komt o.a. de selectie van de draagmerrie aan bod en het gebruik van de Wilsher transfer.

Dr. Jutta Sielhorst heeft als practicus jarenlange ervaring met embryotransplantaties in Duitsland. Naast haar werk als practicus houdt zij zich de laatste jaren als eigenaresse van het bedrijf ReproTraining actief bezig met wetenschappelijke en praktische kennisoverdracht aan paardendierenartsen. Zij zal ons alles leren over embryospoelingen en bijpraten over de recente ontwikkelingen in de wereld van embryotransplantatie.

Waar moeten we opletten als we een merrie begeleiden voor het OPU/ICSI traject en hoe kunnen we succesvol een ICSI embryo ontdooien en voorbereiden voor de embryotransplantatie? Paardendierenarts en eigenaresse van Seldsum Equine Fertility, Drs. Esther Hovenga, leert ons hier alles over tijdens haar lezing en wetlab.

Zoals u van ons gewend bent, zal ook voor de inwendige mens goed gezorgd worden en zijn voor de cursisten nascholingspunten aangevraagd bij PE-Veterinair.

Aanmelding gaat via de website, www.vppaard.nl/cursussen , met een maximaal aantal deelnemers van 21 personen. Prijs € 650,- excl. BTW, inclusief drankjes, lunch en syllabus.

Met vriendelijke groet,

Drs. Maaike Lautenschutz

Repro Academy

Voortplantingspraktijk Paard

www.vppaard.nl

 

Belangrijke informatie:

Datum
30 maart 2023
Accreditatie punten
In aanvraag
Categorie
Cursus
Vakgebieden
Voorplanting
Doelgroep
Paard