6 accreditatie
punten

Wondbehandeling dierenarts

  13 oktober 2023  in Trainingscentrum Vetami Laageinde 3 4013CT Kapel-Avezaath Nederland

Wonden ontstaan op verschillende manieren en er zijn verschillende toepassingen om deze te behandelen en eventueel uiteindelijk te sluiten. Hiervoor zijn verschillende handvatten aan te leren, die zorgen voor een snelle, adequate en technisch correcte wondgenezing. Wat ga je leren? Leerdoelen: kennis over wondgenezing op theoretische basis produkt kennis om wonden te behandelen aanleggen van […]


Inschrijven voor dit evenement

Wonden ontstaan op verschillende manieren en er zijn verschillende toepassingen om deze te behandelen en eventueel uiteindelijk te sluiten. Hiervoor zijn verschillende handvatten aan te leren, die zorgen voor een snelle, adequate en technisch correcte wondgenezing.

Wat ga je leren? Leerdoelen:

  • kennis over wondgenezing op theoretische basis
  • produkt kennis om wonden te behandelen
  • aanleggen van verbanden en toepassen van juiste primaire laag op wonden

De cursus voor een juiste behandeling van iedere wond.

Een dier kan vele verschillende oorzaken voor wonden hebben zoals een bijtwond, een geïnfecteerde wond, wond ten gevolge van een scherp voorwerp of door een val of aanrijding. Geen enkele wond is hetzelfde en iedere wond vraagt om zijn eigen aanpak. Toch zit er een overkoepelend simpel behandelplan in wat u gebruiken kunt voor al deze wonden. Dit gaat u leren in de cursus in theorie en praktijk. U kunt zelf ook onder begeleiding vaardigheden aanleren. Tips en tricks om gelijk mee aan de slag te gaan in de praktijk.

Het meenemen van een hond voor het praktische gedeelte is zeer gewenst.

Een vergelijkbare cursus wordt ook gegeven voor paraveterinair: De huid optimaal behandeld: verbanden en hechten

Belangrijke informatie:

Datum
13 oktober 2023
Accreditatie punten
6 punten
Categorie
Cursus
Vakgebieden
Wondbehandeling
Doelgroep
Gezelschapsdieren