0 accreditatie
punten

Wondverpleegkundige

  19 april 2023  in Vetami Trainingscentrum Laageinde 3 4013CT Kapel-Avezaath Nederland

Wondbehandeling is vaak nodig bij huisdieren, van bijtwonden tot schaafwonden. In de toegangscursus ‘Verbanden en hechten’ wordt gesproken over de grote lijnen in de wondgenezing en het aanleggen van verbanden. Maar dan blijven zoveel wonden nog over om te bespreken. Iedere oorzaak van een wond geeft aanleiding tot een andere aanpak, denk aan een brandwond […]


Inschrijven voor dit evenement

Wondbehandeling is vaak nodig bij huisdieren, van bijtwonden tot schaafwonden. In de toegangscursus ‘Verbanden en hechten’ wordt gesproken over de grote lijnen in de wondgenezing en het aanleggen van verbanden. Maar dan blijven zoveel wonden nog over om te bespreken. Iedere oorzaak van een wond geeft aanleiding tot een andere aanpak, denk aan een brandwond met verval van weefsel over tijd in vergelijking tot een steekwond dat in eerste instantie alle letsel bepaalt.

Wat ga je leren?
– oorzaken van wonden en implicaties daarvan voor de wondgenezing

– soorten materialen bruikbaar voor primaire laag

– behandeling van wonden door gebruik van correcte materialen voor het type wond

– complicaties voorkomen van verbanden
Tijdens deze cursus bespreken we alle verschillende wonden die voor kunnen komen bij hond en kat. We bespreken hoe het genezingsproces per oorzaak kan verlopen en hoe je dat bij kan sturen gedurende de wondbehandeling. Er zijn veel soorten materialen beschikbaar van meerdere leveranciers, waaruit je na het volgen van de cursus een goede keuze kan maken voor het type wond en de fase van de wondgenezing. We gaan ons deze dagen richten op de primaire laag ofwel het ‘medicijn’ dat je leert gebruiken per wond.

De eerste dag staan we stil bij de verschillende oorzaken van wondes en de beschikbare middelen die je kan gebruiken als primaire laag. Daarnaast ga je de knelpunten, die kunnen ontstaan bij het aanleggen van verbanden, leren herkennen en voorkomen. Na de eerste dag krijg je tweedelig huiswerk mee (het verzamelen van 3 verschillende oorzaken van wondes dmv foto’s in combinatie met beschrijving van welke laag je zou toepassen voor die wond, het maken van een filmpje in het aanleggen van een verband).

In de tweede dag gaan we de complicaties van wonden bespreken en hoe deze op te lossen. Daarnaast zullen we specifieke verbanden per locatie op het lichaam bespreken.
De tweede cursusdag dag wordt afgesloten met een toets, waarna bij goed gevolg een certificaat Wondverpleegkundige Vetami verkregen wordt.

Belangrijke informatie:

Datum
19 april 2023
Accreditatie punten
0 punten
Categorie
Cursus
Vakgebieden
Gezondheid en Welzijn
Doelgroep
Gezelschapsdieren