Azaperone binnenkort verkrijgbaar via Apotheek faculteit Diergeneeskunde

Vanwege het feit dat Stresnil (azaperone) al langere tijd niet leverbaar is, heeft de Apotheek van de faculteit Diergeneeskunde besloten dit diergeneesmiddel tijdelijk magistraal te zullen bereiden. Er is voor Stresnil, dat gebruikt wordt als sedativum bij varkens, namelijk geen geschikt alternatief beschikbaar. Andere sedativa die op de markt zijn hebben geen MRL voor varkens, risico op bijwerkingen of niet de juiste werkzaamheid. Zolang Stresnil niet verkrijgbaar is zal de Apotheek het nu gaan maken om in de behoefte voorzien. De fabrikant van Stresnil verwacht dat de productieproblemen in oktober opgelost zijn.
Dierenartsenpraktijken kunnen het middel bestellen via het bestelformulier op de website: https://fd21.formdesk.com/universiteitutrecht/orphandrugs. Er kan onder “overig product” vermeld worden: Azaperone 40mg/ml injvlst 100 ml en het aantal flacons dat besteld wordt. Vanwege de beperkte productiecapaciteit zal de Apotheek (voorlopig) een maximale bestelhoeveelheid van 10 flacons hanteren. De prijs van het product zal liggen rond de 30 euro voor 100 ml. De verwachte levertijd is 4 weken.
Omdat magistrale bereiding onder cascade valt is de wachttijd bij toepassing 28 dagen voor het vlees. Het middel mag onder verantwoordelijkheid van dierenarts door de veehouder worden toegediend. De Apotheek zal bij aflevering ook bijsluiterinformatie verstrekken.

Om te kunnen reageren op een bericht dient u ingelogd te zijn.


Inloggen