Cyberveilig werken op de praktijk, onderweg en thuis

Door computers en internet kunnen we niet alleen op de praktijk, op kantoor en bij klanten, maar ook onderweg en thuis overal en altijd ons werk doen. Door corona zijn we veel meer gaan thuiswerken. Cybercriminelen hebben dat feilloos in de gaten. Dat vele thuiswerken vergroot namelijk hun kans om privacygevoelige data buit te maken.

De cijfers wijzen helaas uit dat cybercriminelen succesvol zijn. Dat komt onder meer doordat veel ondernemers de risico’s onderschatten. ‘Dat overkomt ons niet’, is een veelgehoorde uitspraak. Uit onderzoeken blijkt echter dat ruim de helft van het MKB al mikpunt is geweest van cyberaanvallen. Dat percentage groeit nog steeds. Hoogste tijd om de cybersecurity van je dierenartsenpraktijk of veterinaire onderneming echt goed te regelen en de criminelen het werk onmogelijk te maken.

Leden die via de KNMvD verzekerd zijn, weten misschien al dat Aon onze kennispartner is op het gebied van cybersecurity. Wil je meer weten over de gevaren van cybercriminaliteit en hoe je je praktijk kunt beveiligen tegen een cyberaanval? Lees dan hier verder.

Advertentie

Om te kunnen reageren op een bericht dient u ingelogd te zijn.


Inloggen