Dierenartsen en dierenwelzijnsorganisaties waarschuwen: Koop geen kortsnuitige hond.

23 augustus is de consumentencampagne ‘Koop geen kortsnuit’ van start gegaan. De campagne is gelanceerd in een persbericht via stichting Dier&Recht.

De KNMvD staat achter de boodschap aan de consument om niet te kiezen voor een kortsnuitige hond en in plaats daarvan een bewuste keuze te maken voor een gezonde hond, dus ook een mét een snuit.

De KNMvD steunt de campagne door gratis informatiepakketten beschikbaar te stellen voor dierenartsen. Dit informatiepakket bevat een campagneposter en een aantal consumentenfolders met informatie over brachycephalie, veel voorkomende complicaties bij kortsnuiten en bijkomende kosten voor hersteloperaties. Dit materiaal kan gebruikt worden om aan klanten uit te delen of in de wachtkamer neer te leggen. Het informatiepakket kun je hier bestellen.

Kijk op www.koopgeenkortsnuit.nl voor meer informatie over de campagne. Hier vind je ook digitaal materiaal om te printen of te gebruiken voor eigen website en social media. Als dierenarts is het ook mogelijk de campagne te onderschrijven. Neem hiervoor contact op via de website of stuur een mail naar c.van.meurs@knmvd.nl.

Advertentie

Om te kunnen reageren op een bericht dient u ingelogd te zijn.


Inloggen