Dierenartsenpraktijken slaan de handen ineen voor kennisoverdracht aan veehouders

Veeartsen en veehouders zijn partners waar het gaat om de gezondheid van dieren. Precies dat is de reden dat dierenartsenpraktijken zich willen inzetten voor scholing en kennisoverdracht aan de boer. Want kennis stimuleert preventie en draagt bij aan het dierenwelzijn en zorgvuldige omgang met antibiotica.

Diepgaande kennis over diergezondheid uit theorie en praktijk

Met dat doel  hebben dierenartsen samen met de Universiteit Utrecht en LTO vakgroep Kalverhouderij de e-learning Eveal voor kalverhouders ontwikkeld. In acht modules van een uur met veel beeldmateriaal, krijgt de kalverhouder diepgaande kennis over kalvergezondheid. De modules zijn zodanig opgebouwd dat er een goede verbinding ontstaat tussen theorie en praktijk.

Samenspel tussen dierenartsen, kalver- en rundveehouders

Op 24 maart organiseert Eveal samen met dierenartsen een webinar over kalvergezondheid. Het online karakter bood de kans om met vrijwel alle landelijke praktijken de handen ineen te slaan en om de eigen veehouders uit te nodigen. Maarten Verstraeten, dierenarts bij DAP Thewi: “We geloven dat een betere kennis ook de interne motivatie van veehouders om preventief en structureel te werken stimuleert. Ook voor  de adviseurs in de periferie kan de kennis uit Eveal helpen de begeleiding naar een hoger niveau te tillen. De deelnemende praktijken hebben allen diverse klanten in de kalverhouderij. De inhoud van het webinar is zo gekozen, dat het ook andere rundveehouders aanspreekt. Het is in de basis weliswaar een cursus voor kalverhouders, maar we merken dat ook rundveehouders interesse hebben en enthousiast zijn over het programma. Praktijken kunnen dus ook hun rundvee klantenbestand uitnodigen. De initiatiefnemers van Eveal zijn zeer verheugd dat dit webinar samen met 20 dierenartsenpraktijken wordt georganiseerd. Hiermee laten dierenartsen duidelijk zien dat scholing en kennisoverdracht aan de boer zeer belangrijk is. Met elkaar hebben we de uitdaging om preventie te stimuleren en verder bij te dragen aan dierwelzijn en zorgvuldige omgang met antibiotica.”

 

Online webinar: Longproblemen bij kalveren treffen ons allemaal

Wanneer: woensdag 24 maart 2021 – Tijdstip: 13.00 – 14.00 uur

LINK

 

 

 

 

"We geloven dat een betere kennis ook de interne motivatie van veehouders om preventief en structureel te werken stimuleert" - Maarten Verstraeten, dierenarts bij DAP Thewi
Advertentie

Om te kunnen reageren op een bericht dient u ingelogd te zijn.


Inloggen