Terugblik: eerste Van Bul naar Baan sessie

Woensdag 6 juli 2022 vond de allereerste ‘Van Bul naar Baan’ avond plaats. Dit evenement, speciaal voor master studenten die in de laatste fase van hun studie zitten, werd georganiseerd in samenwerking met het KNMvD Platform Jonge Dierenartsen en de Faculteit Diergeneeskunde. Tijdens deze avond werden de studenten geïnformeerd over een aantal belangrijke zaken waar je tijdens en na het afstuderen rekening mee moet houden.

De avond bestond uit een drietal lezingen en twee interactieve parallelle sessies. Tijdens de lezingen werd antwoord gegeven op vragen als, “wat moet ik regelen na het afstuderen”, “wat staat er allemaal in de CAO” en “waarom is het belangrijk om nu al aan mijn pensioen te denken”? Door hun enthousiasme en goede voorbeelden wisten de sprekers de studenten in een korte tijd, en ondanks de droge stof, een flinke dosis informatie en veel praktische tips mee te geven. Na de lezingen volgde een pauze met pizza waarbij volop verder werd door gediscussieerd over de net gepasseerde onderwerpen. Na de pauze werd de groep verdeeld in twee kleinere groepen. In de interactieve parallelle sessies was het de beurt aan de studenten zelf om te bepalen wat zij wilden leren. Er ontstonden in beide groepen hele interessante en nuttige discussies. Zo hebben de studenten kunnen sparren over hoe jij straks een sterke start kan maken in de praktijk en hoe je jezelf staande kunt houden in je eerste jaar. Een van de conclusies die in beide groepen naar boven kwam was: “zorg dat je weet wat je wilt, en wees niet bang je hierover uit te spreken”. Tijdens de borrel was er nog een mooie gelegenheid om ervaringen uit te wisselen tussen de al afgestudeerde aanwezigen en de studenten die in de startblokken klaar staan.

Wij hopen dat de deelnemers zich na deze avond beter voorbereid voelen op de praktijk en deze vol vertrouwen en enthousiasme instappen. Nogmaals dank aan de sprekers voor hun enthousiasme en alle tips and tricks. En natuurlijk ook dank aan de deelnemers voor hun doortastende vragen die ervoor gezorgd hebben dat deze sessie een leerzame en inspirerende avond is geworden.

Kon jij er niet bij zijn of ben jij nog niet in de laatste fase van je studie beland? Niet getreurd! In verband met het succes komen alle samenwerkende partijen volgend jaar graag weer terug!

Advertentie

Om te kunnen reageren op een bericht dient u ingelogd te zijn.


Inloggen