Export van paarden stilgelegd door NVWA

De export van paarden ligt vanaf vandaag stil. De reden: de NVWA heeft in deze coronatijden geen capaciteit om papieren in orde te maken en heeft de ‘niet-essentiële transporten’ opgeschort voor onbepaalde tijd. Dit betekent dat paarden (en ook andere dieren) het land niet uit kunnen.

De NVWA heeft afgelopen woensdag beslist dat er vanaf vandaag, 27 maart, ‘niet-essentiële transporten’ worden opgeschort voor onbepaalde tijd. Dit houdt in dat er vanaf vandaag geen exportcertificering meer wordt uitgevoerd voor fokrunderen, paarden, schapen en geiten, bijzondere en overige diersoorten zoals vogels en gezelschapsdieren.

Quarantaines

Een uitzondering wordt gemaakt voor dieren in lopende quarantaines. Deze dieren kunnen alsnog geëxporteerd worden. Nieuwe quarantaine-aanvragen worden niet langer geaccepteerd en lopende quarantaines worden niet langer verlengd.

Slachtvee

De nog beschikbare NVWA dierenartsen worden ingezet voor de exportcertificering van slachtvee. De NVWA zal continu blijven monitoren of de ingezette acties voldoende zijn om de werkzaamheden van de NVWA te kunnen blijven uitvoeren.

Lees het besluit hier

Bron: horses.nl

Advertentie

Om te kunnen reageren op een bericht dient u ingelogd te zijn.


Inloggen