Faculteit en beroepsorganisatie in beweging voor diergeneeskunde

De estafette ‘Diergeneeskunde in beweging: Veterinair Vuur’ is een bijzonder onderdeel van het jubileum van de opleiding diergeneeskunde. De faculteit Diergeneeskunde wil 200 jaar Diergeneeskunde vieren met dierenartsen, praktijkmedewerkers en iedereen die dieren een warm hart toedraagt via een estafette van 61 dagen lang.

Vice-decaan en KNMvD-voorzitter van start per koets

Op dierendag, dinsdag 4 oktober 2021, ging de estafette om 12.45 uur van start. RTV Utrecht was er ook bij. Merel Langelaar, Vice-decaan Onderwijs van de faculteit Diergeneeskunde, stak symbolisch het Veterinair Vuur aan. Sophie Deleu, voorzitter van de KNMvD, had een ereplaats in de koets en is namens de beroepsorganisatie voor dierenartsen fakkeldrager van het Veterinair Vuur. De koets vertrok vanaf Yalelaan 9 naar Oud Gildestein (Biltstraat 168, Utrecht), de plek waar 200 jaar geleden de faculteit werd opgericht. Er was een tussenstop bij Dierenkliniek Den Dolder, de praktijk van dierenartsen Martijntje en Joost van der Veer. De eerste tocht is begeleid door een ere-peloton van fietsende dierenartsen, o.l.v. Susan Westerterp, dierenarts van de ambulante kliniek voor paarden.

Gedurende de actie halen deelnemende teams geld op voor onderzoek dat de diergeneeskunde verder vooruit helpt. Het ingezamelde bedrag wordt besteed aan innovatieve oplossingen op het gebied van onderzoek of onderwijs of om patiëntenzorg te realiseren.

Ook bijdragen aan de actie? Ga naar veterinairvuur.nl.

Advertentie

Om te kunnen reageren op een bericht dient u ingelogd te zijn.


Inloggen