Gezocht voor promotie-onderzoek collega: honden met schildkliercarcinoom

Wij ontvingen een oproep van onze Belgische collega Stephanie Scheemaeker. Zij studeerde in 2015 als dierenarts af aan de UGent. Sinds 2019 doet zij een doctoraat onder leiding van professor Sylvie Daminet aan de Kliniek Kleine Huisdieren, faculteit Diergeneeskunde te Merelbeke (UGent).

Doel van dit onderzoek is het optimaliseren van de behandeling van schildkliercarcinoom (thyroid carcinoma) bij de hond. Daarvoor worden honden gezocht die al gediagnostiseerd zijn met schildkliercarcinoom maar daarvoor nu nog niet behandeld (incl. chirurgie) worden.

De hond kan deelnemen aan één of beide onafhankelijk lopende studies: een opvolgingsstudie met medicamenteuze behandeling (indien chirurgie/radioactief jood therapie niet mogelijk is) en een cross-over studie waarna chirurgie/radioactief jood therapie als behandeling kan worden ingepland.

Voordelen voor hond en baasje: consultatie (incl. opvolgconsultaties) op de dienst interne geneeskunde (faculteit Diergeneeskunde, UGent) en cytologie worden kosteloos aangeboden. Bloedonderzoeken (incl. opvolging) worden uitgevoerd tegen gereduceerde prijs.

Als u in uw praktijk honden ziet die aan dit profiel voldoen, wilt u dan om contact opnemen met Stephanie Scheemaeker? U bereikt haar op schildklier.khd@ugent.be.

Meer informatie over dit onderzoek leest u op: www.schildklierziekten-khd.be/schildklierkanker-bij-honden.

Om te kunnen reageren op een bericht dient u ingelogd te zijn.


Inloggen