Internationaal nieuws

FVE-enquête over welzijn landbouwhuisdieren

FVE verzoekt landbouwhuisdierenartsen om een korte enquête (5 vragen) over dierenwelzijnsindicatoren in te vullen. FVE wil graag weten welke indicatoren het meest worden gebruikt om problemen met dierenwelzijn op de boerderij te meten. Zijn de indicatoren gebaseerd op hulpbronnen (zoals voldoende voedsel, ruimte in de stal, schoon drinkwater, weidegang), op basis van de dieren zelf (zoals lichaamsconditie, blauwe plekken, kreupelheid, gedrag) of op gegevens over de productie of van het slachthuis (zoals opbrengst, sterfte, voetzoollaesies)? Voor een ​​langere lijst met indicatoren per soort, kun je kijken naar de bijlage van de FVE-position paper over Animal Welfare Indicators om het welzijn van landbouwhuisdieren te monitoren.
De enquête is in het Engels, maar als je het makkelijker vindt om de vragen in een andere taal te beantwoorden, is dat ook prima. Je kunt de enquête tot en met 25 januari invullen.

Naar de enquête

FVE-vacature

FVE heeft een vacature voor een Veterinary Policy Officer European Affairs in Brussel. De nieuwe collega is dierenarts en heeft bij voorkeur enige ervaring met het maken van EU—beleid. Goede beheersing van de Engelse taal is een voorwaarde. Heb je belangstelling voor deze functie, solliciteer dan vóór 31 januari aanstaande via e-mail ulrike@fve.org . De volledige functieomschrijving vind je hier.

BSAVA Virtual Congress 2021

Save the date: van donderdag 25 tot zaterdag 27 maart 2021 vindt het BSAVA-congres plaats. Dit jaar is het een volledig online, interactief evenement met webinars, f2f-chatrooms en een online exposantenruimte voor veterinaire professionals. Nog nooit was netwerken en socializen met collega’s zo makkelijk vanaf je computer, tablet of telefoon!

Advertentie

Om te kunnen reageren op een bericht dient u ingelogd te zijn.


Inloggen