KNMvD-bestuursvoorzitter treedt 1 september af vanwege nieuwe functie

Merel Langelaar, boegbeeld van de Koninklijke Nederlandse Maatschappij voor Diergeneeskunde, treedt per 1 september af als bestuursvoorzitter. Geen gemakkelijke keuze voor een bevlogen dierenarts, die al zoveel jaren toegewijd is aan haar beroepsorganisatie. De reden voor het vertrek van Langelaar is haar nieuwe baan als vice-decaan en hoogleraar Policy and impact in veterinary medicine bij de faculteit Diergeneeskunde aan de Universiteit Utrecht. Tot september werkte zij als coördinerend specialistisch senior inspecteur bij de Inspectie Gezondheidszorg en Jeugd (IGJ).

Met de overstap naar de faculteit legt ze ook de voorzittershamer van de KNMvD neer. Langelaar: “Ik zal beide partijen, zowel de faculteit als de KNMvD, niet in gelijke mate de aandacht kunnen geven die ze verdienen. Daarmee doe ik hoe dan ook een van beide tekort. Daarom heb ik besloten, hoe lastig ik dat ook vind, om me terug te trekken als voorzitter nu mijn nieuwe functie bij de faculteit aanvangt.”

De KNMvD begrijpt de keuze van Langelaar, maar betreurt het vertrek van deze zeer gewaardeerde collega en bestuurder. Haar collega’s zullen haar warme persoonlijkheid en expertise missen. Merel stond met haar mede bestuursleden aan de wieg van de nieuwe organisatiestructuur van de KNMvD. Bureau en bestuur zijn Langelaar zeer erkentelijk voor haar grenzeloze en onvoorwaardelijke inzet voor de beroepsgroep en wensen haar veel succes in haar nieuwe baan als vice-decaan en hoogleraar bij de faculteit Diergeneeskunde.

Noot voor de redactie

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Annemarie Rozeboom, persvoorlichter a.i.
E a.rozeboom@knmvd.nl
T 030 – 6348927

Om te kunnen reageren op een bericht dient u ingelogd te zijn.


Inloggen