KNMvD verheugd over vuurwerkverbod

Er komt dit jaar opnieuw een landelijk vuurwerkverbod rond de jaarwisseling. De druk op de zorg stijgt door corona en daar moeten geen honderden vuurwerkslachtoffers bovenop komen, vindt het demissionaire kabinet. Gisteren meldden ingewijden nog dat er geen verbod zou komen, maar de ministerraad heeft vandaag besloten dat dit niet verstandig is.

Definitief vuurwerkverbod

Met dit verbod vermindert niet alleen de druk op de zorg, maar ook op vele dieren, eigenaren en dierenartsen! De KNMvD is voorstander van een definitief vuurwerkverbod. Samen met zo’n 60 organisaties – die zich op verschillende manieren inzetten voor dierenwelzijn en het milieu – ondersteunt de KNMvD de campagne ‘Ik KLAP’. Je leest er ook over in het TvD van december.
Deze campagne roept de landelijke overheid op om vuurwerk te verbieden. Niet alleen het afsteken ervan, ook de verkoop. De campagne toont op indringende wijze het negatieve effect van vuurwerk op huisdieren, boerderijdieren, wilde dieren en de natuur. De organisaties roepen in december iedereen op om de campagne op social media te delen. Om tijdens de jaarwisseling te klappen, zingen, dansen en de champagne te ontpoppen, als alternatief voor het afsteken van vuurwerk. En om de petitie van het Vuurwerkmanifest te tekenen. Samen staan we sterk voor een definitief vuurwerkverbod!

Advertentie

Om te kunnen reageren op een bericht dient u ingelogd te zijn.


Inloggen