Lancering FairDog: unieke samenwerking in de sector voor gezonde, sociale honden in Nederland

Er is al veel over gesproken, maar nog niets was zichtbaar of definitief. Nu is het zo ver, FairDog – de opvolger van FairFok –  gaat de wereld in. De KNMvD heeft vandaag haar persbericht gelanceerd. De Volkskrant publiceerde vandaag dit artikel over FairDog. Nog steeds moet er veel gebeuren, maar het begin is er.

FairDog is een unieke samenwerking tussen diverse partijen, aangestuurd door de KNMvD, de Dierenbescherming, de Raad van Beheer en de Universiteit Utrecht. Zij werken samen met als doel het vergroten van het aanbod van gezonde, sociale honden in Nederland.

Elke dierenarts heeft wel een verhaal over een zieke geïmporteerde pup, een hond met erfelijke gebreken of een hond uit het buitenland met niet geheel wenselijk gedrag. Het aantal van deze gevallen willen we graag omlaag brengen. Om de keuze voor een gezonde, sociale hond in Nederland te bevorderen, hebben diverse partijen de handen ineen geslagen en het FairDog project gestart.

 

Binnen FairDog zijn er 6 projectgroepen met een eigen focus:

  1. Kwaliteitscriteria voor de fokkerij;
  2. Kwaliteitscriteria voor de adoptie van buitenlandse herplaatsers;
  3. Veilige handelsplaats voor de consument;
  4. Stimuleren van bonafide aanbod;
  5. Bestrijding van illegale en malafide import;
  6. Internationale beïnvloeding.

Consumenten zullen nog even geduld moeten hebben voor de kwaliteitscriteria en het online platform een feit zijn. Maar er wordt aan gewerkt! Wil je meer weten over het project, meedenken of gewoon je mening geven, kijk op KNMvD.nl voor het projectplan of mail naar c.van.meurs@knmvd.nl. Ben of ken je een partij die wil deelnemen aan dit project? Aanmelden kan via www.fairdog.nl.

Om te kunnen reageren op een bericht dient u ingelogd te zijn.


Inloggen