Live stream opfriscursus TMS Diergeneeskunde

Met het in werking treden van het Besluit basisveiligheidsnormen stralingsbescherming per 6 februari 2018 zijn een aantal nieuwe zaken geïmplementeerd. Voorbeelden zijn het registratie- en vergunningenstelsel, verlaging van de ooglensdosislimiet en de aangepaste opleidingsstructuur. Dierenartsen voor februari 2018 zijn afgestudeerd als niveau 5A deskundigen en hebben in het verleden mogelijk al een opfriscursus gevolgd, maar voldoen nog niet aan de eisen voor Toezichthoudend Medewerker Stralingsbescherming Diergeneeskunde (TMS-D).

In het kader van adequate bijscholing, organiseert Radcon in samenwerking met de KNMvD een serie opfriscursussen om verantwoordelijke stralingsdeskundigen uit de praktijk bij te scholen. Ook niet verantwoordelijke stralingsdeskundigen en assistenten zijn welkom om deel te nemen.

Inhoud en accreditatie:

De online cursus bestaat uit twee delen:

  1. wet- en regelgeving, de implicaties hiervan en juiste implementatie hiervan in de dagelijkse praktijk inclusief achtergrond van ioniserende straling en effect daarvan op de mens;
  2. opnametechnieken voor gezelschapsdieren.

Uitgangspunten zijn de eindtermen zoals gedefinieerd voor de opleiding tot TMS Diergeneeskunde. Voor de opfriscursus ontvang je als dierenarts 3,5 studiepunten en een certificaat van deelname.

Locatie:

De cursus is vanuit huis/praktijk als live stream te volgen.

Planning:

Donderdag 4 maart 2021 van 18:00 tot 22:00 uur

Docenten:

Stefan Willemsen, stralingsbeschermingsdeskundige niveau, 3 Radcon
Martijn Beukers, veterinair radioloog, FOCUS
Anke Wassink, stralingsbeschermingsdeskundige niveau 3, Faculteit Diergeneeskunde

Kosten:

Leden van de KNMvD betalen € 225,- ex BTW.
Niet-leden betalen € 300,- ex BTW.

Aanmelden:

via de website

 

Advertentie

Om te kunnen reageren op een bericht dient u ingelogd te zijn.


Inloggen