vlnr. Anne-Miek, Puck, Ninke-Maike, Denise, Florentine & Elwin

Maak kennis met het PJD (studentennieuwsbrief)

Inmiddels is het alweer oktober en is jouw collegejaar alweer even gestart. Het Platform Jonge Dierenartsen (PJD) van de KNMvD wil jou via deze weg veel plezier wensen bij het studeren, maar natuurlijk ook bij alle nevenactiviteiten die er georganiseerd zullen worden! Dompel je overal in onder, bezoek de borrels, feestjes en lezingen. Later zal je daar ook zeker met plezier op terugkijken!

Af en toe zal je misschien ook informatie, berichten of activiteiten van het PJD zien langskomen. Maar wie of wat is het PJD eigenlijk? Wij zijn hét platform voor jou als student, maar ook voor alle jonge dierenartsen (<5 jaar na afstuderen). Ons doel is het verbinden van de KNMvD met studenten en jonge dierenartsen en het verbinden van jonge dierenartsen onderling. Ook ondersteunen wij de (aankomende) jonge dierenarts door het organiseren, ondersteunen en stimuleren van initiatieven passend bij de behoefte van deze doelgroep. De focus ligt hierbij op niet-diersoort specifieke en niet-vakinhoudelijke kwaliteiten, zoals communicatie en zelfreflectie.

Het platform bestaat uit 6 bestuursleden, zowel studenten als jonge dierenartsen. Wij  werken voor het bovenstaande niet alleen actief samen met andere clusters en commissies binnen de KNMvD, maar ook met externe partners binnen het veld van de (jonge) dierenarts. Dit resulteert in diverse evenementen en activiteiten, waarbij de (aanstormende) jonge dierenarts centraal staat. Zo zal je waarschijnlijk ons symposium, maar ook webinars, workshops en natuurlijk de ouwe lullen w.s.b in samenwerking met D.S.K langs zien komen. Maar er is meer! Houd daarvoor onze Facebook en Instagram in de gaten! Meer informatie kun je ook vinden via de website van de KNMvDen mocht je vragen voor ons hebben, benader ons dan vooral via pjd@knmvd.nl.