Nederlandse dierenartsen internationaal vertegenwoordigd

De KNMvD vindt het belangrijk dat dierenartsen ook internationaal goed vertegenwoordigd zijn en ook daar een veterinaire vuist kunnen maken als dat nodig is. Om die reden agenderen wij vanuit Nederland regelmatig zaken bij de FVE en de WVA en zorgen we ervoor dat er Nederlandse dierenartsen op belangrijke posities binnen deze organisaties actief zijn.

Jobke van Hout nieuw lid van de FVE Medicines Working Group

Zo heeft het FVE-bestuur onlangs Jobke van Hout benoemd als lid van de FVE Medicines Working Group. De KNMvD heeft haar op basis van haar expertise voorgedragen als Nederlandse vertegenwoordiger.
Met Jobke in de FVE Medicines Working Group blijven Nederlandse dierenartsen sterk vertegenwoordigd in het Europese speelveld voor diergeneesmiddelenbeleid. De KNMvD wenst haar daarbij veel succes!

Vacature bij FVE – EASVO

Op dit moment is er een vacature bij de FVE en wel voor de groep EASVO – European Association of State Veterinary Officers. De vacature is bedoeld voor leden van Cluster Dimeo.
De FVE is een overkoepelende organisatie voor veterinaire organisaties van 40 verschillende landen in Europa. Ze representeren verschillende groepen zodat ook de dierenartsen die in een andere sector werken ervan kunnen profiteren. Internationaal zijn de groepen gesplitst omdat in veel landen de state officers (EASVO) gescheiden zijn van de dierenartsen die werkzaam zijn in de slachthuizen (UEVH). In Nederland vallen deze groepen samen, maar er zijn wel 2 vertegenwoordigers vanuit Nederland nodig. Voor de UEVH is de vacature al ingevuld, voor EASVO zoeken we nog iemand.
Je mag de KNMvD vertegenwoordigen op de General Assembly en hier meestemmen. Uiteraard gaat hieraan voorbereiding en overleg met de achterban en het bestuur van DIMEO vooraf.

Meer weten of solliciteren?

Op onze website vind je meer informatie over de verschillende internationale organisaties. Heb je vragen of belangstelling om zelf een rol te hebben in internationale vertegenwoordiging? Stuur dan een bericht naar Joost van Herten, senior beleidsadviseur bij de KNMvD.

Om te kunnen reageren op een bericht dient u ingelogd te zijn.


Inloggen