Nieuw paardenpaspoort per 28 januari 2022

RVO heeft laten weten dat er een aantal wijzigingen zijn in de paardenpaspoorten. De grootste wijziging zit in pagina 19/20 en er zijn nog maar twee printvellen.

Onderstaande downloads zijn conceptversies. Er wordt door een derde persoon nog een keer kritisch naar gekeken. Mochten er naar aanleiding daarvan nog dingen wijzigen in de definitieve versie, dan delen wij hier te zijner tijd die laatste versies.

Daarnaast hebben we als KNMvD het voorstel gedaan om een inhoudelijk verschil te maken tussen paspoorten voor stamboekpaarden en voor I&R-paarden.

Het was altijd al zo dat er voor stamboekpaarden een rood voorblad gebruikt wordt met een stamboeklogo en voor I&R-paarden een rood voorblad zonder stamboeklogo.

Daar komt dan het volgende bij:

  • Voor I&R-paarden komt heel pagina 19/20 niet in het paspoort. In de inhoudsopgave achterop het rode voorblad zonder stamboeklogo komt achter 19/20 Zoötechnisch certificaat ‘n.v.t.’ te staan.
  • Voor stamboekpaarden wordt pagina 19/20 natuurlijk wel in het paspoort toegevoegd. De inhoudsopgave achterop het rode voorblad met stamboeklogo komt dan te staan wat er in de bijgevoegde pdf staat.
  • Als een I&R-paard opgewaardeerd wordt naar stamboekpaard dan wordt het rode voorblad vervangen en dan wordt printvel 19/20 toegevoegd.
Advertentie

Om te kunnen reageren op een bericht dient u ingelogd te zijn.


Inloggen