Onderzoek naar antibioticumgebruik in de veehouderij

De Universiteit Utrecht is bezig met een onafhankelijk onderzoeksproject naar de factoren die van invloed zijn op het antibioticumgebruik in de veehouderij. Dit project genaamd CIAOCIAO heeft als doel het bepalen van (kosten)effectiviteit van preventieve maatregelen en ziekte management maatregelen om het antibioticumgebruik in de varkens-, pluimvee- en kalverhouderij te verminderen. Dit onderzoek bouwt voort op de projecten over de Kritische Succes Factoren en is in samenspraak met de kalversector tot stand gekomen. Daarnaast zal de nadruk liggen op de diergezondheid en economie van het bedrijf.

Er zal een lijst komen met interventies, die de dierenarts en de veehouder samen kunnen vergelijken op effectiviteit en kosten.

Gezocht: dierenartsen in de kalversector

Na een succesvol onderzoek bij de varkens en het pluimvee is nu de kalversector (primair de rosé bedrijven) aan de beurt. De eerste fase van het project bestaat uit het verzamelen van gegevens. Voor het invullen van enquêtes (één per bedrijf) is uw hulp als dierenarts nodig, in samenspraak met de veehouder. Tegenover deze hulp zal per bedrijf een vergoeding van € 250 staan voor u en de veehouder.

Meer informatie & aanmelden

Wilt u meer weten en/of participeren, stuur dan een mail  naar N. Schuur, n.c.schuur@uu.nl  en/of L. Mughini Gras l.mughinigras@uu.nl.

 

 

Advertentie

Om te kunnen reageren op een bericht dient u ingelogd te zijn.


Inloggen