Onderzoek naar het wisselpatroon van puppy’s om illegale import tegen te gaan

Bij de import van pups lijken de geboortedata in het paspoort niet altijd te kloppen. Reden voor het Expertisecentrum Genetica Diergeneeskunde om te starten met een onderzoek om te kijken of het mogelijk is om de geboortedatum van pups te voorspellen aan de hand van het wisselpatroon van de snijtanden.

Het doel van het onderzoek is het in kaart brengen van de leeftijd waarop bij puppy’s van verschillende rassen de snijtanden wisselen. Aan de hand van de onderzoeksresultaten probeert het expertisecentrum een betrouwbare methode te ontwikkelen voor het inschatten van de leeftijd van een pup. Dit kan van grote betekenis zijn bij het tegengaan van import van te jonge puppy’s naar Nederland.

Help je mee?

Wil je meehelpen om illegale puppyhandel tegen te gaan? Vraag de eigenaren van puppy’s onder de 10 weken dan om mee te doen aan het onderzoek via dit aanmeldformulier.

Het onderzoek vraagt eigenaren om twee keer per week een foto te maken van het gebit van hun hond in de leeftijd van 10 tot 20 weken. Samen sterk tegen illegale hondenhandel!

Om te kunnen reageren op een bericht dient u ingelogd te zijn.


Inloggen