Onderzoek UGent: Honden met schildklierkanker gezocht

Beste collega’s,

Aan de Belgische Faculteit Diergeneeskunde (universiteit Gent), Kliniek Kleine Huisdieren, voert Stephanie Scheemaeker, samen met haar promotoren professor Sylvie Daminet en Dr. Kathelijne Peremans een doctoraatsonderzoek naar ‘Optimalisatie van de behandeling van schildklierkanker bij honden’. Enerzijds tracht men via het bloed de diagnose van schildklierkanker te achterhalen. Anderzijds wenst men de reeds succesvolle radioactief jood behandeling te gaan optimaliseren. Hiervoor is men op zoek naar honden met schildklierkanker, die nog niet werden behandeld. Daar zouden jullie collega-dierenartsen hen enorm mee kunnen helpen. Aangezien schildklierkanker bij honden eerder een zeldzame aandoening is, betekent elke hond met schildklierkanker namelijk een grote meerwaarde voor de studie en voor bijgevolg elke toekomstige hond met schildklierkanker.

Hoe kunnen jullie helpen?! Als jullie een hond hebben verdacht voor of gediagnostiseerd met schildklierkanker, kan u Stephanie contacteren. Stephanie neemt met jullie telefonisch contact op, waarbij jullie samen nagaan hoe jullie de hond kunnen helpen.

Deelname aan de studie kent vele voordelen waaronder financiële voordelen (vb. kosteloze consultatie op interne geneeskunde; kosteloze scintigrafische scans; korting op bloedonderzoek), een persoonlijke opvolging van de hond, één op één communicatie met de dierenarts, enz.

Schildklierkanker bij honden is veelal kwaadaardig. Desondanks valt deze bij vele honden goed te behandelen. Aarzel dus zeker niet om Stephanie te contacteren voor meer info. Ook kan u terecht op de website waar u meer details vindt over het verloop en de inhoud van de lopende studies.

schildklier.khd@ugent.be
stephanie.scheemaeker@ugent.be
http://www.schildklierziekten-khd.be/schildklierkanker-bij-honden

Advertentie

Om te kunnen reageren op een bericht dient u ingelogd te zijn.


Inloggen