Op weg naar vitale varkens mét een krulstaart

Stapsgewijs en verantwoord naar vitale varkens mét een krulstaart. Die ambitie heeft de Nederlandse varkenshouderij uitgesproken. Met de slogan ‘Verdien die krul’ wordt het startsein gegeven voor een campagne om de sector voor te bereiden op het verantwoord houden van varkens met een krulstaart in 2030. 

De Coalitie Vitale Varkenshouderij heeft samen met Wageningen University & Research drie krulstaartroutes opgesteld. Routes die varkenshouders helpen ervaring op te doen met het succesvol houden van varkens met langere staarten en dit stapsgewijs en verantwoord in te passen in de bedrijfsvoering. De routekaarten kunnen varkenshouders helpen om samen met de eigen adviseurs en personeel te bepalen hoe het succesvol houden van varkens met langere staarten stapsgewijs en verantwoord ingepast kan worden in de bedrijfsvoering.

  • Route 1: Groeiend aantal tomen met krulstaarten
  • Route 2: Stapsgewijs staarten langer laten
  • Route 3: Groeiend aantal gelten met krulstaarten

De drie routekaarten zijn te zien op de website www.krulstaartroutes.nl.

Webinar op 24 april 2023, 20:00 uur tot 21:00 uur

Varkenshouders en erfbetreders die meer willen weten kunnen zich aanmelden voor een eerste Webinar op maandag 24 april 2023 vanaf 20:00 tot 21:00 uur. Klik hier om aan te melden

Meer informatie

https://www.vitalevarkenshouderij.nl/

Advertentie

Om te kunnen reageren op een bericht dient u ingelogd te zijn.


Inloggen