Peiling onder gezelschapsdierenartsen over bedreiging in illegale hondenhandel

Op donderdag 25 juni jl. zond Nieuwsuur een reportage uit over illegale hondenhandel. Bij het maken van deze reportage werden signalen opgevangen van bedreiging/intimidatie van dierenartsen in de illegale hondenhandel. Dit was voor Nieuwsuur aanleiding om hier nader onderzoek naar te doen. De redactie heeft de KNMvD en Caring Vets om hulp gevraagd bij het verzamelen van betrouwbare (anonieme) gegevens.

De KNMvD vindt bedreigingen/intimidatie van dierenartsen onacceptabel en een onethische aanslag op de veterinaire professie. Omdat wij zelf ook graag willen weten in hoeverre dierenartsen hier last van hebben, werken we graag mee aan een onderzoek. Maar dan onder eigen regie. We hebben hiervoor in samenwerking met Nieuwsuur een peiling met 8 vragen gemaakt.

Deze peiling onder onze leden kan helpen om in kaart te brengen of er daadwerkelijk sprake is van een probleem, hoe groot dit eventueel is, waar dit vooral speelt (geografisch en bij welke dieren) en wat er dan gebeurt. Als de resultaten wijzen in de richting van een probleem, zullen we bepalen wat we als beroepsvereniging kunnen doen om de situatie positief te beïnvloeden. Ook zullen we de resultaten (geanonimiseerd) delen met Nieuwsuur. Op basis van de resultaten besluit Nieuwsuur of zij er een televisiereportage aan wijdt.

Ben je gezelschapsdierenarts, heb je namens Cluster GD geen nieuwsbrief ontvangen en wil je wel de vragen van de peiling beantwoorden, neem dan contact op met Conny van Meurs, beleidsmedewerker bij de KNMvD.

Alvast dank voor je medewerking. Samen maken we een veterinaire vuist tegen illegale hondenhandel!

 

 

Advertentie

Om te kunnen reageren op een bericht dient u ingelogd te zijn.


Inloggen