Per januari 2021 nieuwe voorzitter Cluster Landbouwhuisdieren gezocht

Per 1 januari 2021 gaat John Vonk stoppen met zijn werkzaamheden als voorzitter van het Cluster Landbouwhuisdieren.

De KNMvD is John zeer erkentelijk voor zijn jarenlange inzet en toewijding. We begrijpen zijn keuze, maar gaan zijn vakkennis, betrokkenheid, visie en woordvoering zonder meer missen. We wensen John veel succes met de bloei van zijn eigen bedrijf en zullen dankbaar gebruik maken van zijn aanbod om mee te denken en adviseren over bepaalde onderwerpen.

Wil je meer weten over de functie van Clustervoorzitter Landbouwhuisdieren, dan ben je welkom om contact op te nemen met John Vonk, met Dimitry Verduijn, voorzitter commissie Vakgroep Gezondheidszorg Herkauwer, of met Sophie Deleu, voorzitter KNMvD.

"Mijn beslissing heeft niets van doen met de KNMvD maar met de zakelijke ontwikkelingen van mijn bedrijf, die het afgelopen jaar in een stroomversnelling zijn geraakt. Dit vergt veel tijd en daarom moet ik keuzes maken. Terugkijkend ben ik dankbaar dat ik met jullie heb mogen samenwerken aan de vele dossiers die belangrijk zijn voor de Nederlandse dierenarts. Bestuurders, bureau en leden moeten toch samen de KNMvD vormgeven. Ik vind het belangrijk dat ik de twee functies - voorzitter van de commissie Vakgroep Gezondheidszorg Varken en bestuurslid van het Cluster Landbouwhuisdieren - heb mogen invullen na verkiezingen. Het gaf mij het gevoel voldoende draagvlak en vertrouwen te hebben van de betrokken leden. De start was in het voorjaar van 2014 en in november heb ik toen het voorzitterschap van Gerard van Eijden overgenomen. Twee termijnen van drie jaar was toen de afspraak. Het is iets meer geworden, met op het eind nog een andere invulling: voorzitter van het Cluster Landbouwhuisdieren en lid van het Algemeen Bestuur. We hebben het afgelopen half jaar gewerkt aan een nieuw strategisch beleidsplan. Het is bijna af, dus daar kunnen we met z’n allen mee vooruit in 2021. In het Cluster Landbouwhuisdieren zijn veel dierenartsen actief in de verschillende commissies. Dus ik vertrouw erop dat, met een paar aanvullingen, hier het bestuurswerk ook na mijn aftreden prima wordt ingevuld. Ik ben na 1 januari niet van de aardbodem verdwenen dus ik zal, zeer beperkt weliswaar, waar mogelijk en wenselijk nog beschikbaar zijn voor advies over bepaalde onderwerpen. Nogmaals heel veel dank voor het genoten vertrouwen en de prettige samenwerking met jullie allemaal." - John Vonk

Om te kunnen reageren op een bericht dient u ingelogd te zijn.


Inloggen