Personele bezetting van de dierenartsenpraktijk tijdens corona en mondkapjes

Omdat het aantal coronabesmettingen de laatste weken weer sterk oploopt, heeft de overheid de coronamatregelen aangescherpt. Ook worden steeds meer mensen verkouden omdat het herfst is. Mensen die zich daardoor moeten laten testen op corona, kunnen dan tijdelijk ook niet werken.

Knelpunt in de dierenartspraktijk? Geef het door!

De Landelijke Huisartsen Vereniging waarschuwt al dat de continuering van de dienstverlening van huisartsen hierdoor in de knel komt. Er zijn huisartsenpraktijken die zelfs tijdelijk de deur moeten sluiten. De KNMvD inventariseert graag of deze problemen ook  binnen de dierenartsenpraktijk worden ervaren. Heb je vanwege corona moeite met de bezetting van je praktijk? Geef het aan ons door via info@knmvd.nl.

Wel of geen mondkapjes?

Ook laait de discussie rondom de zin en onzin van het dragen van mondkapjes op. Eerder adviseerden we om alleen persoonlijke beschermingsmiddelen (PBM) te gebruiken bij de behandeling of lichamelijk onderzoek van een COVID-19- verdacht huisdier (= huisdier met onverklaarbare respiratoire en/of gastro-intestinale klachten waarbij in het huishouden ook mensen klachten hebben die passen bij een SARS-CoV-2-infectie). De KNMvD adviseert nu ook om mondkapjes te dragen als er geen 1.5 meter afstand gehouden kan worden. Hiermee volgen we het voorzorgsprincipe en sluiten we aan bij maatregelen die in andere sectoren genomen worden.

Lees hier meer over ons advies hoe om te gaan met de coronamaatregelen in de dierenartsenpraktijk.

Advertentie

Om te kunnen reageren op een bericht dient u ingelogd te zijn.


Inloggen