De podcast van het Tijdschrift voor Diergeneeskunde

Podcast TopVetCast

TopVetCast is de podcast van het Tijdschrift voor Diergeneeskunde. De podcast brengt jou op de hoogte van actuele onderwerpen en discussies binnen de diergeneeskunde. Elke aflevering nodigen wij gasten uit die kennis met ons delen en die in gesprek gaan met collega’s over actuele onderwerpen en discussies binnen het vakgebied. Wij leren iedere aflevering ontzettend veel, hopelijk jij als luisteraar ook!

PODCAST #3 De wolf in Nederland

In podcast #3 praten dierenarts Reinard Everts en Erwin Virginia, beleidsmedewerker Fauna bij het ministerie van LNV over de wolf in Nederland: de wolf als fenomeen, het beheer en de juridische kanten eraan, welke maatregelen getroffen kunnen worden en wat dit betekent voor bijvoorbeeld het vee. Ook hoor je meer over de praktische kant: wat moet je doen als dierenarts als er een aanval is geweest door een wolf? Beluister de podcast hier of op jouw favoriete kanaal.

 

PODCAST #2 Paardenwelzijn

In podcast #2 praten we over paardenwelzijn. Wat is paardenwelzijn precies? Is het meetbaar? En wat is de rol van de dierenarts hierin? Onze gasten zijn Vivianne van Leeuwen en Thibault Frippiat, beiden erkend paardendierenarts en lid van de commissie welzijn Paard van de KNMvD. Met voorbeelden uit de dagelijkse praktijk. Beluister de podcast hier of op jouw favoriete kanaal.

 

PODCAST #1 Duurzame inzetbaarheid van dierenartsen

In de allereerste aflevering praten wij over de duurzame inzetbaarheid van dierenartsen. We bespreken de uitdagingen van jonge en senior dierenartsen in de praktijk. Ook gaan we in op factoren die van invloed zijn op weerbaarheid en bevlogenheid. Tot slot geven we handvatten en tips voor werkgevers en jonge dierenartsen. Onze gasten zijn Rosemarijn Strijder, Wabe Bakker, Anne-Miek Timmermans en Eric van der Velden. Beluister de podcast hier of op jouw favoriete kanaal.

Wij zijn benieuwd wat jij ervan vindt! Laat je reactie achter of stuur een mail naar tijdschrift@knmvd.nl.