Registreer nu voor het online 10e European Equine Health & Nutrition Congress!

Door de nog zeer onstabiele Covid-19 situatie was het helaas niet mogelijk om dit jaar een ​​live editie van het 10e European Equine Health & Nutrition Congress (EEHNC) te organiseren. De organisatie is wel verheugd dat ze in plaats daarvan, de eerste virtuele editie kan inplannen op 25-26 maart 2021. Na deze eerste sessies volgen ook nog ‘follow-up webinar sessies’ in de loop van 2021 en 2022.

Het overkoepelende thema voor het 10e EEHNC en de daaropvolgende webinar sessies is ‘Fiber first’.

Op 25 en 26 maart 2021 zijn webinarsessies gepland in de namiddag (CET). Deze sessies zullen worden opgevolgd met drie extra online webinars die in 2021 en 2022 worden georganiseerd voor dierenartsen, nutritionisten en paardenprofessionals (Kijk hier voor uitgebreide informatie).

Tijdens de eerste webinarsessie (25 maart 2021) komen vragen aan de orde als “Hoeveel ruwvoer heeft een paard nodig?”, “Kunnen we paarden alleen ruwvoeder voeren zonder enige vorm van suppletie?”, Welke invloed heeft de bodem op het nutriëntgehalte van het gras?“ en “Hoe kunnen we de weidegang van paarden en pony’s beter managen?”.

De tweede sessie (26 maart 2021) behandelt verschillende (diagnostische) systemen die worden toegepast voor parasietbestrijding en de relatie tussen parasietenbestrijding en weidebeheer. Deze sessie heeft een sterk veterinair profiel. Tijdens de paneldiscussie zullen vragen als: “Zijn er voedingsstrategieën voor de bestrijding van parasieten?” worden besproken. Zowel voedingsdeskundigen als parasitologen zijn betrokken bij deze sessie. Gerenommeerde experts in hun vakgebied hebben hun aanwezigheid als spreker bevestigd.  Pat Harris, Myriam Hesta, Annette Longland, Edwin Claerebout, Aranzazu Meana Manes, Deborah van Doorn en diverse andere experts nemen deel aan de sessies op 25 & 26 maart 2021.

Tijdens de follow-up webinars komen diverse veterinaire thema’s aan bod:

Het programma is inmiddels online beschikbaar op de congres website en de inschrijving is geopend! Het is mogelijk om voor elk van de dagen afzonderlijk in te schrijven of voor alle sessies gecombineerd, dit laatste in combinatie met een sterke korting.  Er zijn 15 nascholingspunten toegekend voor het gehele congres (PE-veterinair; Erkende Paardendierenarts), maar de sessies kunnen ook los gevolgd worden.

Awarded Credit points by PE-veterinair for Dutch Equine veterinarians1

  Awarded Credit points/ Aantal punten (NL)

 

Number of credit hours/ Aantal uren

 

10th EEHNC day 1: Fiber First!:

 

4

 

3,75

 

10th EEHNC day 2: Grazing, parasite control & nutritional strategies:

 

4

 

3,75

 

Post-10th EEHNC session I: Moulds, mycotoxins & atypical myopathy:

 

2,5

 

2,5

 

Post-10th EEHNC follow-up session II: Fiber intake, fermentation & dental condition:

 

2,5

 

2,5

 

Post-10th EEHNC speaker session III: Equine gastric ulcer syndrome & nutritional management:

 

2,5

 

2,5

 

Awarded for 10th EEHNC (all events) 15 15

   1These credit points have been awarded by PE-veterinair (NL) through accreditation of the Professional education Veterinary Medicine platform of the Faculty of Veterinary Medicine, Utrecht University (Track: “Erkende paardendierenarts”; Equine veterinary practitioners)

Advertentie

Om te kunnen reageren op een bericht dient u ingelogd te zijn.


Inloggen