Terugblik ontbijtsessie: “Lesgeven kun je leren”

Je kunt niet praktiserende dierenartsen op veel plekken aantreffen, in de farmaceutische sector, in de voedingsindustrie, bij overheidsdiensten, maar zeker ook in het onderwijs. Tijdens de DIMEO-ontbijtsessie op dinsdagochtend 29 maart vertelde Hans Dekker over zijn carrière in het paraveterinair onderwijs.

Het vak heeft vele mogelijkheden. “Je kunt veel kanten op als je eenmaal je draai gevonden hebt,” zegt Dekker. Zo reist hij zelfregelmatig naar het buitenland. “Ik doceer andere opleiders, want lesgeven kan je leren. Wel moet het een beetje in je zitten. De belangrijkste eis is dat jezelf kunt zijn voor de klas en het leuk vindt om met jonge mensen om te gaan.” Zelf noemt Dekker zichzelf niet het schoolvoorbeeld van een docent: “Ik ben eigenwijs en ga soms tegen de stroom in, maar die eigenschappen hebben we ook wel gebracht waar ik nu ben.”
In het paraveterinair onderwijs werken we naast commerciële partijen ook samen met andere organisaties zoals de faculteit Diergeneeskunde, internationale dierenorganisaties en dierentuinen. “Ook alles wat studenten leren buiten het normale onderwijs om is van waarde. Ook daar leer je van!” Dekker nodigt collega’s die geïnteresseerd zijn in een carrière in het onderwijs van harte uit om sfeer te proeven. “Kom vooral een keer langs om kennis te maken met het vak!”

Op 26 april is er weer een ontbijtsessie: dit keer met Henk Jan Ormel, dierenarts bij de Verenigde Naties.

Advertentie

Om te kunnen reageren op een bericht dient u ingelogd te zijn.


Inloggen