Verkoop je (vrij verkrijgbare) diergeneesmiddelen in een webshop? Registratie is verplicht

Als je in Nederland via een webshop diergeneesmiddelen aanbiedt en verkoopt, moet je opgenomen zijn in het Register internethandel diergeneesmiddelen. Dit geldt voor zowel vrij verkrijgbare diergeneesmiddelen, als voorschriftplichtige diergeneesmiddelen van de categorie URA. Deze verplichting bestaat sinds 28 januari 2022 en komt voort uit de nieuwe diergeneesmiddelenverordening.  

URA staat voor ‘Uitsluitend verkrijgbaar bij een dierenarts of op diergeneeskundig voorschrift van een dierenarts bij een apotheek of leverancier met een vergunning’. Het aanbieden van voorschriftplichtige diergeneesmiddelen van de categorie URA mag alleen binnen Nederland en hiervoor is een DR-vergunning nodig. Andere voorschriftplichtige diergeneesmiddelen mogen niet via internet aangeboden worden.  

Registratie

Je mag diergeneesmiddelen via internet verkopen als je een kleinhandelaar in diergeneesmiddelen bent en als je bent opgenomen in het Register internethandel diergeneesmiddelen. Zonder regstratie is het niet toegestaan om online diergeneesmiddelen te verkopen.  

Meer informatie over registratie  

 

Advertentie

Om te kunnen reageren op een bericht dient u ingelogd te zijn.


Inloggen