Veterinaire zorg tijdens een avondklok

In de loop van deze week zal het kabinet een besluit nemen over het instellen van een avondklok in de strijd tegen het coronavirus. Naar alle verwachting zullen er bij een mogelijke avondklok geen beperkingen gelden ten aanzien van de veterinaire zorg. Dat betekent dat diereigenaren indien nodig gewoon naar de dierenarts kunnen komen en andersom dat dierenartsen spoedvisites kunnen rijden.

Er is nog niet bekend op welke manier dierenartsen en diereigenaren de verplaatsingen kunnen legitimeren. Het meest waarschijnlijk is dat de overheid een generieke ‘eigen verklaring’ zal opstellen, die mensen kunnen downloaden en invullen wanneer zij tijdens de uren waarin de avondklok geldt naar buiten moeten. Voor het geval dat er geen generieke verklaring vanuit de overheid komt, heeft de KNMvD een standaardverklaring beschikbaar. Die zullen wij aan dierenartsen beschikbaar stellen mocht dat nodig zijn.

Verder kan het voor leden van de KNMvD, die tijdens een avondklok met de auto de weg op moeten, handig zijn om gebruik te maken van de aesculaap-sticker die bij de KNMvD verkrijgbaar is.

Advertentie

Om te kunnen reageren op een bericht dient u ingelogd te zijn.


Inloggen