Voor NVWA-dierenartsen: terugkijken webinar Code van de Dierenarts

Op vrijdag 9 december ging Merel Langelaar in de Studio 041 van de Universiteit Utrecht in gesprek met gasten, waaronder Joost van Herten van de KNMvD, over de Code voor de Dierenarts en over het Veterinair Tuchtcollege.

Ongeveer 100 NVWA-dierenartsen keken live mee. Aan het einde van het gesprek werden enkele vragen vanuit het publiek beantwoord, zoals ‘hoever gaat de zorgplicht?’, ‘hoe verhoudt tijdsdruk zich tot zorgvuldig handelen?’ en ‘hoe zit het met een NGO die een klacht indient?’. In 40 minuten tijd voerden we een interessant en informatief gesprek. De Code, en in het verlengde de zorgplicht voor de dierenarts, betekenen dat je je naar beste kunnen inzet op de manier zoals de beroepsgroep dat met elkaar afspreekt, waarbij het niet gezien hoeft te worden als keurslijf maar eerder als behulpzaam bij de positionering van de dierenarts

Het webinar is terug te kijken op het NVWA-intranet (exclusief voor medewerkers)

Een volgende webinar over Veiligheid op de veterinaire werkvloer staat gepland op 9 maart. Deze wordt georganiseerd samen met Merel Langelaar, Marjolein Knegt (NVWA) en wederom met de UU/faculteit diergeneeskunde en de KNMvD.

Advertentie

Om te kunnen reageren op een bericht dient u ingelogd te zijn.


Inloggen