Wereld Rabiës Dag: welke verantwoordelijkheid neem jij?

Het is vandaag 28 september, Wereld Rabiës Dag. Over heel de wereld worden verschillende activiteiten en campagnes georganiseerd om het bewustzijn over deze dodelijke zoönose te bevorderen.

Internationale Rabies Ends here campagne

Onze internationale partners WVA, WMA, and GARC hebben samen de #RabiesEndsHere campaign ontwikkeld. Je vindt het persbericht hier. Om mee te doen met de gezamenlijke promotie kun je gebruik maken van deze link.

KNMvD-campagne

De KNMvD heeft een eigen bewustzijnscampagne ontwikkeld om publiek bewust te maken van het belang van vaccineren tegen rabïes. Dierenartsen die lid zijn van Cluster Gezelschapsdieren ontvingen op 24 september een nieuwsbrief met een filmpje en banners om te delen op hun website, in de wachtkamer en op sociale media.

Deze communicatie over rabiës is een voorproefje op onze algemene vaccinatiecampagne. Het doel hiervan is een hogere vaccinatiegraad in Nederland voor maximale dier- en volksgezondheid.
Want hoe meer mensen zich bewust zijn van het belang van vaccineren voor hun huisdier en zichzelf, hoe beter. Zo kunnen dierenartsen en huisdiereigenaren samen zorgen voor een gezonde(re) wereld.

Verandering begint met bewustwording. Dus zeg het voort en deel het filmpje en de social media posts!

Download hier:

Rabiës bewustwordingsfilmpje

4 social media posts

 

 

Advertentie

Om te kunnen reageren op een bericht dient u ingelogd te zijn.


Inloggen