0 accreditatie
punten

30e Veterinaire Informatiedag voor seniordierenartsen

  29 november 2023  in Houten

De 30e Veterinaire Informatiedag voor Seniordierenartsen wordt gehouden op woensdag 29 november a.s. Na de geslaagde transitie van de seniorendag van “Mereveld” naar “De Engel”, is de projectgroep vol vertrouwen aan de slag gegaan om ook de 30e Informatiedag voor Seniordierenartsen  te organiseren. De Projectgroep biedt u dan ook weer een interessant en informatief programma aan met zeer […]


Inschrijven voor dit evenement

De 30e Veterinaire Informatiedag voor Seniordierenartsen wordt gehouden op woensdag 29 november a.s. Na de geslaagde transitie van de seniorendag van “Mereveld” naar “De Engel”, is de projectgroep vol vertrouwen aan de slag gegaan om ook de 30e Informatiedag voor Seniordierenartsen  te organiseren.

De Projectgroep biedt u dan ook weer een interessant en informatief programma aan met zeer bekende inleiders die spreken over actuele, soms prikkelende thema’s die vele raakvlakken hebben met onze professie. De indeling van het programma is zoals gebruikelijk: twee lezingen met een ruime pauze, waarin onder het genot van de lunch  de onderlinge contacten weer worden verstevigd.

Najaarsprogramma 2023

De projectgroep nodigt u uit voor deze informatiedag op woensdag 29 november  a.s. in “De Engel”, Burg. Wallersweg 2 3991 DM Houten.

Indeling van de dag

10.30 – 11.00 uur: Ontvangst met koffie

11.00 – 11.10 uur: Opening door collega Sophie Deleu, voorzitter KNMvD

11.10 – 12.40 uur: Ochtendspreker:  Prof. dr. J.A. (Arjan) Stegeman. Specialist Varkensgezondheid, Europees specialist ECPHM, ECVPH, Hoogleraar UU Fac.Diergen., Gezondheidszorg Landbouwhuisdieren. De titel van zijn voordracht luidt::  “Vogelgriep in Vogelvlucht”

12.40 – 14.00 uur: Lunchpauze

14.00 – 15.30 uur: Middagspreker: Dr. ir.  O.L.M. (Olga)  Haenen, Hoofd National Referentielaboratorium Visziekten bij Wageningen Bio-veterinary Research, Lelystad, en voormalig lector INVIS bij de HAS Green Academy. De titel van haar voordracht luidt: Insectenkweek voor food en feed als 6e dierhouderijsector in Nederland, met focus op veterinaire aspecten en One Health. Na een intro over haar visziektecarrière bij Wageningen Bioveterinary Research (WBVR) gaat Olga in op insectenkweek: een intro over haar INVIS lectoraat (Insecten en Vis, gezond, duurzaam en veilig) bij de HAS Green Academy, waarom we insecten kweek zouden moeten willen, een inkijkje in het hoe en wat van deze sector, de wetgeving en beleidsdocumenten, gevolgd door veterinaire en zoönotische risico’s van insecten(kweek), projecten over kweekinsecten, over welzijn en ziekten, met oog voor publicaties en organisaties op dit vlak.  “Wij kunnen niet meer om deze nieuwe sector heen. Laat u inspireren!”

15.30 uur: Borrel en samenzijn

16.30 uur: Einde bijeenkomst

Kosten

Conform de nieuwe contributieregels is de deelname aan de dag kosteloos voor leden van de KNMvD. Ook niet-leden zijn welkom. De entreeprijs voor niet-leden is € 100,00 (inclusief btw). Bent u nog geen lid en wordt u vóór 29 november lid, dan is deelname aan de dag ook voor u kosteloos. Lid worden

Bereikbaarheid

“De Engel” is gelegen in het centrum van het zgn. Oude Dorp van Houten.
Adres: Burg. Wallersweg 2. De locatie heeft goede gratis parkeermogelijkheden. Zie de routebeschrijving op de website van De Engel. Voor de deelnemers die per trein komen: De afstand van het station Houten naar “De Engel” is ca 1 km.

Inschrijven

Inschrijven is mogelijk met je persoonlijke Vet-login. Na je digitale aanmelding ontvang je een bericht van inschrijving. Enkele dagen voor de cursusdatum ontvang je een e-mail met praktische informatie.

Nog geen Vet-login?

Als dierenarts (KNMvD en niet KNMvD lid) kun je hier een Vet-login aanvragen.

Annulering:

Let op: er zijn algemene voorwaarden van toepassing.
Annulering kan alleen schriftelijk of per e-mail plaatsvinden. Telefonische annuleringen dienen altijd schriftelijk door de deelnemer te worden bevestigd. De KNMvD stuurt bij ontvangst van een annulering te allen tijde een bevestiging van die annulering. Annuleringen kun je doorgeven aan de afdeling Congressen en Evenementen, via cene@knmvd.nl

LET OP: Wij communiceren met je via het e-mailadres waarmee je met je VET login bent ingelogd. Hopelijk gebruik jij hiervoor een persoonlijk e-mailadres.

Belangrijke informatie:

Datum
29 november 2023
Accreditatie punten
0 punten
Categorie
Informatiebijeenkomst
Vakgebieden
Actualiteiten