0 accreditatie
punten

31e Veterinaire Informatiedag voor Seniordierenartsen 

  20 maart 2024  in Houten

De informatiedag heeft deze keer een bijzonder karakter. De Projectgroep heeft gekozen voor een programma waarin de tweede generatie de lezingen gaat verzorgen. We hebben Nicolien, Cas en Joost, kinderen van de collegas Dick, Carl en Wiel bereid gevonden om ons te informeren over wel zeer actuele thema’s. 


Inschrijven voor dit evenement

De indeling van het programma is zoals gebruikelijk: twee lezingen met een ruime pauze, waarin onder het genot van de lunch de onderlinge contacten weer worden verstevigd.

Voorjaarsprogramma 2024
De projectgroep nodigt u uit voor deze informatiedag op woensdag 20 maart a.s. in  “De Engel”, Burg. Wallersweg 2 3991 DM Houten.
Indeling van de dag:
10.30 – 11.00 uur: Ontvangst met koffie
11.00 – 11.10 uur: Opening door collega Joost van Herten. In zijn openingswoord gaat hij ook in op de vraag: “Hoe ver reikt de autonomie van de dierenarts? ”
11.10 – 12.40 uur: Ochtendspreker: Cas König, CEO van het Havenbedrijf Groningen Seaports,
De titel van zijn voordracht luidt: “De rol van havens in de transities”.
De samenleving staat voor enorme uitdagingen om vorm en inhoud te geven aan verschillende transities, denk bijvoorbeeld aan de energietransitie en de grondstoffentransitie. Havens en de diverse industrieterreinen daaromheen, spelen daar een cruciale rol in. In deze lezing neemt Cas König, CEO van het Havenbedrijf Groningen Seaports, de beheerder van de havens van Delfzijl en Eemshaven, ons mee in de uitdagingen waar zijn bedrijf voor staat. Groningen Seaports opereert langs de rand van Werelderfgoed; de Waddenzee. Aan de hand van enkele voorbeelden, zoals bijvoorbeeld de aanleg van de LNG-terminal in de Eemshaven in een half jaar tijd, worden de dilemma’s snel duidelijk.
12.40 – 14.00 uur: Lunchpauze
14.00 – 15.30 uur: Middagspreekster: Dr. N.M. (Nicolien) van der Kolk, neuroloog bij Jeroen Bosch Ziekenhuis.
De titel van haar voordracht luidt: “De ziekte van Parkinson. Wat kunnen we er tegen doen?”
Nicolien is op 30 oktober 2020 (cum laude) gepromoveerd op haar proefschrift “Towards a prescription for exercise for persons with Parkinson’s disease”.
Zij heeft hierbij het bewijs geleverd dat beweging een essentieel onderdeel kan/moet zijn in de therapie bij de ziekte van Parkinson.
15.30 uur: Borrel en samenzijn
16.30 uur: Einde bijeenkomst
Aanmelding en kosten

“De Engel” biedt dit keer ruimte aan maximaal 120 deelnemers. De inschrijving vindt plaats in volgorde van binnenkomst van de aanmelding. De Projectgroep verzoekt u derhalve u zich tijdig aan te melden, uiterlijk 13 maart a.s.

Klik hier om u aan te melden

Heeft u een vraag over het aanmelden, dan kunt u contact opnemen met het bureau via cene@knmvd.nl of 030 6348900.

Kosten
Conform de nieuwe contributieregels is de deelname aan de dag kosteloos voor leden van de KNMvD. Ook niet-leden zijn welkom. De entreeprijs voor niet-leden is € 100,00 (inclusief btw). Bent u nog geen lid en wordt u vóór 20 maart lid, dan is deelname aan de dag ook voor u kosteloos. Lid worden
Bereikbaarheid
“De Engel” is gelegen in het centrum van het zgn. Oude Dorp van Houten.
Adres: Burg. Wallersweg 2. De locatie heeft goede gratis parkeermogelijkheden. Tip: links om de Engel rijdend, richting Plein vindt u schuin achter de Engel een ruime parkeerplaats. Zie de routebeschrijving op de website van De Engel. Voor de deelnemers die per trein komen: De afstand van het station Houten naar “De Engel” is ca 1 km.
Welkom!
De projectgroep denkt u, seniordierenartsen, hiermee weer een boeiende dag vol variatie en discussie te kunnen aanbieden en heet u graag welkom op woensdag 20 maart  a.s.
Met u zien we weer uit naar de zo vertrouwde en inspirerende ontmoeting met de collega’s.
Tot 20 maart,
Met collegiale groet,
Projectgroep Veterinaire Informatievoorziening voor Seniordierenartsen,
Vera Baumans, Dick v.d. Kolk, Ed ter Laak, Theo van Noort, Jan Peelen, Koos Verhoeff.
P.S. Voor de verslagen van eerdere informatiedagen zie deze pagina op knmvd.nl.
Inschrijven

Inschrijven is mogelijk met je persoonlijke Vet-login. Na je digitale aanmelding ontvang je een bericht van inschrijving. Enkele dagen voor de cursusdatum ontvang je een e-mail met praktische informatie.

Nog geen Vet-login?

Als dierenarts (KNMvD en niet KNMvD lid) kun je hier een Vet-login aanvragen.

Annulering:

Let op: er zijn algemene voorwaarden van toepassing.
Annulering kan alleen schriftelijk of per e-mail plaatsvinden. Telefonische annuleringen dienen altijd schriftelijk door de deelnemer te worden bevestigd. De KNMvD stuurt bij ontvangst van een annulering te allen tijde een bevestiging van die annulering. Annuleringen kun je doorgeven aan de afdeling Congressen en Evenementen, via cene@knmvd.nl

LET OP: Wij communiceren met je via het e-mailadres waarmee je met je VET login bent ingelogd. Hopelijk gebruik jij hiervoor een persoonlijk e-mailadres.

Belangrijke informatie:

Datum
20 maart 2024
Accreditatie punten
0 punten
Categorie
Informatiebijeenkomst