0 accreditatie
punten

Webinar: kwaliteitsborging en arbeidsmarktontwikkeling veterinaire sector

  6 april 2023  in Online

Afgelopen december publiceerde het ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit (LNV) twee rapporten over de veterinaire sector. Een van Bureau Berenschot over kwaliteitsborging, de ander een arbeidsmarktonderzoek van onderzoeksbureau SEO.  


Inschrijven voor dit evenement

De uitkomsten van het Berenschot-onderzoek en de bijbehorende aanbevelingen kunnen grote gevolgen hebben op dierenartsen. Zo is het waarschijnlijk dat er een stelselwijziging komt waardoor dierenartsen mogelijk te maken krijgen met een herregistratieplicht inclusief een nascholingseis. Wil je hier meer over weten? Op donderdagavond 6 april organiseert de KNMvD een webinar waarin de onderzoekers de rapporten toelichten en LNV vertelt wat de vervolgstappen zijn. 

Praktische informatie

Datum: donderdag 6 april 2023
Tijd:  19:30 uur – 21:00 uur
Voor wie: dierenartsen (niet KNMvD-leden zijn ook welkom*)
Kosten: gratis
Aanmelden: klik hier 

Programma
  • Welkom door KNMvD: door voorzitter Sophie Deleu 
  • Aanleiding onderzoeken: door Elske van der Mik, senior beleidsmedewerker bij LNV 
  • Kwaliteitsborging veterinaire sector: door Bram Berkhout, onderzoeker bij Berenschot. Hij vertelt over de onderzoeksmethode en de belangrijkste uitkomsten. 
  • Arbeidsmarktonderzoek: door Marilou Vlaanderen, onderzoeker SEO. Ook zij vertelt over de onderzoeksmethode en de belangrijkste uitkomsten
  • Vervolg: Elske van der Mik van LNV vertelt over hoe ze bij LNV naar de uitkomsten kijken en hoe het vervolgtraject eruitziet.  
  • Korte afsluiting door de KNMvD. 
Meer weten?

De KNMvD publiceerde in december al een reactie op de twee rapporten. Deze kun je hier nalezen 

* Niet-leden worden bij aanmelding gevraagd om toestemming te geven voor een eenmalige e-mailing met een aanbieding voor het KNMvD-lidmaatschap .

Belangrijke informatie:

Datum
6 april 2023
Accreditatie punten
0 punten
Doelgroep
Dierenarts
DIMEO
Gezelschapsdieren
Landbouwhuisdieren
Paard