Deze maand in het TvD – juni

Deze maand onder andere in het TvD:

Het leed dat vogelgriep heet

In december 2017 werd vogelgriep vastgesteld op een pluimveebedrijf in Biddinghuizen, het bedrijf waar Linda Rommens-Tolhoek met haar man Hans Rommens woont. Linda is dierenarts en na haar afstuderen in 2014 voornamelijk werkzaam als rundveedierenarts. Wat gebeurt er met de pluimveehouder die lijdzaam moet toezien hoe het bedrijf geruimd gaat worden? En wat als je behalve dierenarts ook partner van de getroffen pluimveehouder bent?

Bacteriepopulaties in de mondholte

Parodontale aandoeningen komen voor bij 80 procent van de honden ouder dan drie jaar en bij de meerderheid van de katten. Vaak hebben eigenaars niks in de gaten. De vorming van tandplak is één van de belangrijke oorzaken. Als bekend is welke bacteriën aan de ziektebeelden ten grondslag liggen kan wellicht voor er symptomen zijn al worden ingegrepen.

Onderbeenvasculitis? (pdf)

Mok is al sinds jaar en dag de verzamelnaam van paardenhouders voor alle huidproblemen aan de onderbenen van paarden en pony’s. In de afgelopen decennia is echter veel meer bekend geworden over de differentiële diagnose van allerlei dermatitiden aan de onderbenen. Een relatief recent geïdentificeerde aandoening is onderbeenvasculitis.

Om te kunnen reageren op een bericht dient u ingelogd te zijn.


Inloggen