Verzekeringen

Verzekeringen, pensioen: onderwerpen waar het merendeel van de mensen liever niet teveel tijd aan besteedt. Toch zijn het belangrijke onderwerpen en ook al kunnen we het niet leuker maken, de KNMvD probeert het wel makkelijker te maken. Voor onze leden hebben we namelijk mantelcontracten afgesloten voor verschillende verzekeringen:

Voordelen mantelovereenkomst Achmea (Interpolis) en KNMvD
  • Achmea verleent aan KNMvD-leden 6% korting op de regulier premie bij het afsluiten van een nieuwe arbeidsongeschiktheidsverzekering.
  • Vrouwelijke leden hebben bij zwangerschap (die is ontstaan na aanvang van de verzekering) direct recht op een uitkering.

Bovenstaande arbeidsongeschiktheidsverzekering wordt uiteindelijk afgesloten via de Rabobank. Kies bij deze link voor de sector ‘agrarisch’. Vervolgens kun je bij beroep aangeven dat je dierenarts bent en lid van de KNMvD.

Voordelen mantelovereenkomst AON en KNMvD
  • Leden van de KNMvD betalen een scherpe premie, niet leden betalen een toeslag van 15% op de gecombineerde beroeps- en bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering speciaal voor dierenartsen.
Voordelen mantelovereenkomst MOVIR en KNMvD
  • Leden van de KNMvD ontvangen 10 % korting op hun arbeidsongeschiktheidsverzekering, m.i.v. 1 januari 2021 bedraagt deze korting 5%.

Kijk voor meer informatie op de links hieronder.

Wijzigingen ziektekostenverzekering 2021

KNMvD-leden die zijn verzekerd bij AON hebben deze brief ontvangen. Het nieuwe voorstel is het Vitaal+ pakket.

Voor vragen over uw ziektekostenverzekering, neem contact op met AON, telefoonnummer 088 810 81 03.

Wijzigingen in de basisverzekering
Een greep uit de wijzigingen in de basisverzekering treft u hieronder aan:
– Vanaf 18 juli 2020 is er voor patiënten die herstellen van COVID-19 een vergoeding voor paramedische zorg. Deze vergoeding geldt tot tenminste 1 augustus 2021. Er zijn aanvullende voorwaarden van toepassing.
– In 2021 gaat voor COPD-patiënten in subcategorie B2 het maximaal aantal behandelingen fysio- en oefentherapie in het eerste jaar omhoog naar 70. De daaropvolgende jaren is er recht op 52 behandelingen per jaar.
– In 2021 is vooraf toestemming nodig wanneer u wilt verblijven in een niet door Zilveren Kruis gecontracteerd eerstelijns verblijf
– In 2021 worden diabeteshulpmiddelen, incontinentiemateriaal, stoma- en verbandmiddelen en medische voeding alleen volledig vergoed wanneer deze gekocht worden bij een gecontracteerde medische speciaalzaak.
– Vanaf 2021 is Marokko geen verdragsland meer. Bij zorg in Marokko is er doordoor via de basisverzekering alleen recht op vergoeding voor spoedeisende zorgkosten tot maximaal het Nederlands tarief.
– Het wettelijk eigen risico blijft € 385,-. Er is geen eigen risico meer van toepassing voor orgaandonoren bij medische kosten na orgaandonatie.

De nieuwe aanvullende verzekering heet Vitaal+
In 2021 wordt uw aanvullende verzekering vervangen door een nieuw product: Vitaal+. Een aanvullend pakket met uitgebreide vergoedingen voor preventie en vitaliteit. Naast ruime vergoedingen voor bijvoorbeeld fysiobehandelingen en alternatieve zorg, kent de Vitaal+ ook een preventiebudget voor bijvoorbeeld dieetadvisering, preventief bloed- of diabetesonderzoek, overgangsconsulent en de griepprik.
Er is een keuze uit de aanvullende pakketten Basis Vitaal en Vitaal 1+, 2+, 3+ of 4+, waarbij vitaal 4+ de meest uitgebreide vergoedingen heeft. Basis Vitaal is een instappakket. Een goede keuze indien men geen zorgkosten verwacht, maar wel verzekerd wil zijn voor de belangrijkste risico’s.

De nieuwe tandartsverzekering heet Tand Vitaal
In 2021 wordt de tandartsverzekering vervangen door een nieuw product, Tand Vitaal. Hierbij is een keuze uit Tand 1, 2, 3 of 4.

Vergelijk online met de andere polis voor KNMvD-leden (ONVZ).

Relevante links

Wil je meer weten over pensioenen? Kijk dan eens bij het pensioenfonds voor dierenartsen via onderstaande link:

Contactpersoon Verzekeringen

Voor vragen over dit onderwerp kun je contact opnemen met Secretariaat Beleid, via 030-634 8900 of secretariaat@knmvd.nl.