Hou het fris in de praktijk!

Deze week startte het Ministerie van VWS de campagne ‘Ventileren zo gedaan’. Door COVID-19  is iedereen weer met zijn neus op de feiten gedrukt; goede ventilatie beperkt de verspreiding van virusdeeltjes, dus ook van corona. VWS heeft een handreiking gepubliceerd met vijf basistips voor ventileren. Ook handig in de dierenartsenpraktijk!

Frisse lucht is belangrijk voor de gezondheid. In afgesloten ruimtes wordt lucht steeds viezer. Die vervuiling gaat sneller als er meer mensen in de ruimtes aanwezig zijn. Door ventilatie stroomt er frisse lucht naar binnen. Dat is nodig om de luchtkwaliteit goed te houden. Lagere luchtkwaliteit kan klachten veroorzaken, zoals vermoeidheid, hoofdpijn en duizeligheid. Hierdoor neemt het risico toe dat werknemers  ziek uitvallen.

De actuele RI&E van de KNMvD besteedt ook aandacht aan de ventilatie binnen een praktijk. Met de tips van de overheid kun je kijken hoe je de luchtkwaliteit in je praktijkruimten kunt verbeteren. Heb je nog geen RI&E, maar heb je wel het ondernemerslidmaatschap? Kijk dan hier.

 

Advertentie

Om te kunnen reageren op een bericht dient u ingelogd te zijn.


Inloggen