Kwaliteit

De kwaliteit van de dierenarts, wat verstaan we daar eigenlijk onder? Net die ene stap extra, net iets meer dan voldoen aan de toenemende verwachtingen en eisen van cliënten en stakeholders. Op basis van de kennis, kunde en vaardigheden die je opdoet tijdens de opleiding, in de praktijk en via bij- en nascholing. Vragen en antwoorden rondom kwaliteit vind je hier.

Wanneer vindt de cursus I&R paard plaats?

De cursus is (nu) standaard in het onderwijs opgenomen en wordt 1x per jaar gegeven door de faculteit Diergeneeskunde. Meestal in het eerste kwartaal van het jaar. Deze cursus wordt zodra een datum vanuit de faculteit bekend is, via de nascholingsagenda op de KNMvD site aangekondigd. Je kunt ook contact zoeken met de faculteit Diergeneeskunde: secretariaat.paard@uu.nl

Daarbij moet wel gezegd worden dat het register I&R paard op dit moment geen wettelijke basis meer kent. Het register had een wettelijke basis op basis van de productschappen. Met het opheffen van de productschappen in 2014 is de wettelijke grondslag m.b.t. wie paarden mag chippen en paardenpaspoorten mag aanvragen verdwenen. Het is dus voor een dierenarts niet meer vereist om in dit register te staan om een paspoort aan te vragen. Desalniettemin is de cursus I&R paard wel een goede opfriscursus omdat daar ook zaken worden uitgelegd zoals wet- en regelgeving en het schetsen van paarden.

NB. Om een FEI paspoort te mogen uitgeven is de cursus wel verplicht